Stoby
Stoby Akvarieaffär firar 3-års jubileum den 28 september. Ägarna Bertil Badics och Kjell Pantzar har haft sitt intresse av fiskar sedan barnsben och sedan tre år tillbaka driver de till-sammans Stoby Akvarieaffär. Med ett av Sveriges största sortiment gällande fiskar och akvarium har man både lokala och långväga kunder.

-Vi har valt att nischa oss och har många unika ciklider i vårt sortiment, berättar Bertil.
Kjell och Bertil har alltid varit väldigt intresserade av fiskar. När det för tre år sedan kom en möjlighet att köpa zoobutiken i Stoby så lät man hobbyn nå en ny nivå. Nu är den väl tilltagna butiken på ovanvåningen fylld med akvarier i olika storlekar och former, pumpar, inredning till akvariet och allt annat som hör till att starta upp ett akvarie. På nedanvåningen löper raderna långa med akvariefiskar och växter från märket Tropica. Man har vanliga sorter blandat med mycket ovanliga från flera olika kontinenter.

Förutom butiken i Stoby har man även en stor webbutik. Där går det att beställa akvarie-tillbehör från märket Resun som är ett av de marknads-ledande fabrikaten världen över. I ett nästan två kubik stort akvarium simmar stora pirayor stillsamt. Det ger en viss ro att se fiskarna i alla möjliga vackra färger röra sig tillsammans. Och det är inte svårt att skapa sig denna rofylldhet hemma.

– Att ha akvariefiskar är lättskött. Byter man en fjärdedel av vattnet en gång i veckan och inte utsätter akvariet för direkt solljus så håller akvariet sig fräscht, rekommenderar Kjell.

En till två gånger om dagen utfodrar man sina fiskar, och de mår allra bäst på en varierad kost med levande föda, fryst föda och torrfoder. Utbudet av foder är på snudd lika stort som utbudet av fiskar och är man osäker på vad som passar den sort man är ägare av hjälper Kjell eller Bertil gärna till med tips. Till 3-års jubileumet den 28 september hälsar Kjell och Bertil nya och tidigare kunder välkomna till Stoby Akvarieaffär för att ta del av deras breda utbud av tillbehör, växter och fiskar.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelBiblioteket i Hässleholm bjuder upp till dans
Nästa artikelAktivitetsdag hos Vinslövs Handbollsklubb