1000-ting-1

När en ny byggnad uppförs lämnar det utrymme för nya entreprenörers ideér. Efter att Helens Zoo flyttat till egna lokaler har nu Ronnie Troung och kollegan Jerker Högman Bukowski flyttat in och slagit upp portarna till en egen oas av ting, på Industrigatan.

På 140m² har man fått in massor av varor i bra prisklasser. Här finns leksaker, djurtillbehör, husgeråd, sminkaccessoarer och fräcka damunderkläder för att nämna något.

Tanken är enligt Ronnie att här kan både barn och vuxna fynda utan att bli helt utfattiga.

Ronnie och Jerker har känt varandra i 30 år och många känner Ronnie från sina verksamheter i Sölvesborg och Bromölla. Jerker jobbar inom reklam och media. Grabbarna har länge pratat om att gör något ihop och med deras gemensamma erfarenheter blev det till slut en butik med bra och roliga ting. – Efter mer än 30 år i restaurangbranschen vill man prova på något annat. Jag har Refill utarrenderad just nu, berättar Ronnie.

Jerker kommer att dra ner på sina timmar inom reklambranschen och satsa på att utveckla butiken. – Priserna på varorna i butiken är lägre än i många andra butiker, och detta är möjligt då man skippar mellanhänder och handlar direkt från Asien genom egna kontakter, säger Ronnie. Butiken är en start på en ny verksamhet som kan, om allt funkar, växa till att bli en grossist för bl.a. marknadsknallar som söker bra produkter till vettiga priser. Tankar finns även på en webbshop.

1000-ting-2

Killarna påpekar att det är en perfekt butik att handla julklappar i och för många som byter julklappar med kompisar eller i skolan, så blir det en mindre kostnad när man handlar hos 1000 Ting. Även de som önskar spela julklappspelet, kan lämpligen köpa julklappar hos 1000 Ting. Saknas det något då? Ja, vi kommer även att ta in barnkläder ganska omgående, avslutar de med. INFO-Bladet önskar killarna lycka till och ser fram emot att ”shoppa loss” i butiken.

Text Patrik Lundin
Bild Monica Berg

Föregående artikelSnart skriver vi 2011 i dagböckerna och lägger ett helt år bakom oss….
Nästa artikelEn Sparbanks-VD:s jultankar