Vart tog sparken vägen?

För några år sedan då jag besökte Kiruna en decembervecka och var på väg från Matojärvi skidstadion till hotellet, blev jag omkörd av en äldre dam på sparkstötting. Det var ingen konst för henne att trots den branta utförsbacken och rätt så hög fart, stående med ett ben på vardera med, svänga in på en sidogata. Tekniken och säkerheten satt säkert i ryggmärgen på henne sedan barnsben. Nu har vi i södra Sverige haft ett år med mycket snö. Vitt i naturen under de första månaderna av året och det verkar som avslutningen nu i december också blir snörik. Med tanke på den förändring som skett då det gäller vår snöröjning på biloch speciellt cykelvägarna kommer jag att tänka på den gamla damen i Kiruna och ställer mig frågan; Vart tog sparken vägen?

Nu har definitivt inte jag samma teknik som henne så därför är det viktigt, inte bara för mig utan för alla, att någon gång om året se över sitt försäkringsskydd. Olycksfallsförsäkringar, livförsäkringar, arbetslöshetsförsäkringar och speciellt pensionssparande är bra produkter som vi på Ivetofta Sparbank rekommenderar. Att ha haft ett pensionssparande kan, när man går i pension, vara skillnaden mellan att åka sparkstötting på vägarna i Bromölla eller under en mysig semesterresa till Kiruna.

Då semestern hägrar och man lämnar sin bostad, känns det tryggt att veta att de värdefullaste sakerna man har, finns inlåsta i ett bankfack på sparbanken. Hemma finns kanske också juridiska handlingar som är viktiga att förvara säkert, men som också kan kräva en genomgång. Vår bankjurist hjälper gärna till för att se om de är juridiskt dagsaktuella eller eventuellt behöver skrivas om på grund av nya lagar och förordningar.

Jultraditionerna är många och varierande, men en händelse som jag inte vill gå miste om är att Jultomten kommer och delar ut julklapparna. Kanske är jag lite för traditionsbunden, men visst är det mysigt med en, eller om man har utrymme, två julgranar. Och nu när snön har kommit; en snölykta som lyser i vintermörkret.

Vii på IIvettofftta Sparrbank önskarr alllla
en rriikttiigtt
God JJull och etttt Gotttt Nytttt Årr!!

ivetofta-sparbank-vd-jul

Hans-Åke Olsson
VD
Ivetofta Sparbank i Bromölla

Föregående artikel1000 Ting – den nyöppnade butiken i Bromölla
Nästa artikelMilla Tipsar