Kristianstad gallerias andra del invigdes och folket köade in.

Där var allt från barnvagnar till pensionärer- den lockade alla. De finns två plan med butiker, en sportaffär, fik och även bilar. För första gången någonsin har Kristianstad klädesaffärer som Gina Tricot och glassbarer som Yogiboost. Nu slipper Kristianstadborna resa ända till andra sidan av Skåne för att besöka ett sådant köpcentrum.

Särskilt ungdomarna ser fram emot och räknar med att även folk utanför Kristianstad kommer besöka staden just för tillbyggnaden av gallerian.
Butiksägarna passade på med några specialerbjudande vid premiäröppningen. Det var rabatter och smakprover hit och dit. Kunderna passade verkligen på!

Gratis är som sagt gott och de förbipasserande kunderna stannade till och tog för sig. Underhållningen var det inget fel på. En sminkad kvinna på styltor som gjorde djur av ballonger var en av många ting vi fick skåda. Särskilt uppskattat var de av de allra yngsta.

Det flockades ett stort gäng runt en karl i hatt och kostym med en kortlek i sin hand. Att trolla det var hans grej. Hans chockade publik applåderade entusiastiskt när han slutförts sitt nummer. Det var en glad och förväntansfull stämning som låg över Kristianstad.

Text: Linnea Bengtsson Fröknegårdskolan
Bild: Petra Horning

Föregående artikelFjälkingedagen 30 maj
Nästa artikelLe Piqués dansshow- ett sant vårtecken!