Fjälkinge
Nu börjar Fjälkingedagen ta form. Efter planering hela vintern och många telefonsamtal och möte är det nu klart ett preliminärt program.

Dagen kommer att ha hantverk som tema, en inbjudan har gått ut via tidningarna att hantverkare från Nord Östra Skåne och Västra Blekinge av olika slag är välkomna att visa upp sig eller marknadsföra sina alster. Även företag från bygden ges en möjlighet.

Det kommer även att bli underhållning vid två olika tillfällen under dagen. Överraskningar från scenen utlovas till barnen och det är även klart med tivoliaktiviteter.
Visar vädergudarna sig från sin bästa sida så kommer Skånska Björnens Riddare att glänsa i sina rustningar i takt med solen. Det blir en uppvisning i tornerspel av sällan skådat slag. Det är många år sedan Fjälkinge såg ett sådant ädelt slag mitt i byn.

Barnen och för den del också vuxna kommer att roas av Algott och Vilgott som avslutning på eftermiddagen. Dessa båda göteborgare är populära hos de flesta åldrar. Några kanske känner dem som Eskil och jag.
I skrivande stund håller Fjälkinges föreningar på att förbereda sina aktiviteter som man tänker genomföra. Även några större företag filar på planer för dagen. Sålunda kommer det att bli en härlig dag och håll tummarna för vädret.

Kontakt martin@fjalkinge.nu
Fjälkinge Byfrämjare

Föregående artikelÖver 500 tävlande kommer till Fjälkestad Ridklubb
Nästa artikelInvigningen av gallerian tog folket med storm