Karlshamn
Med konsstycket att samla dansare och ledare på scenen på Stadsteatern i Karlshamn är något som Le Piqué vet hur man gör bäst!

Sedan början av 90-talet har man presenterat olika shower med olika teman. Allt från sommar, Melodifestival och filmer som Aladdin och Skönheten och odjuret.
I år är det återigen dags för en spektakulär show, baserad på den populära Disneyfilmen Frost. Föreställningen är uppdelad i två akter. I den första kommer dansarna presentera höstens danser och publiken kommer bjudas på varierande dansstilar och musikval.

Andra akten vigs åt filmen Frost och upplägget kommer då vara annorlunda.
– Vi gjorde för några år sedan ett likanande upplägg, och baserade då vår show på filmen Aladdin, säger Cecilia Ölander Lundberg, ledare och dansare.
Showen kommer att presenteras som en liten minidans-musikal. Musiken från filmen vävs ihop till en berättelse som kommer att dansas fram.
– Historien tolkas enbart via dans och agerande, ingen sång, säger Sara Nilsson, ledare och dansare.

Många av grupperna kommer att sammarbeta tillsammans i olika nummer under akt två, till skillnad från första delen av föreställningen. Detta innebär flera grupper på scen samtidigt. Cirka 300 dansare, från 19 olika grupper och i åldrar mellan 3 år upp till vuxengrupperna kommer att delta.
– Eftersom att vi vet att både vi ledare och väldigt många av våra dansare tycker mycket om filmen och dess musik var det ett relativt lätt val i år, berättar Cecilia. Men som tur är tycker alla att det är roligt.

Huvudkaraktärerna Elsa och Anna växer ju under filmens gång och detta kommer att gestaltas av sex olika flickor under loppet av föreställningen. Även figurer som kungen och drottningen, Kristoffer, Hans, renen Sven och snögubben Olof kommer finnas med. Övriga dansare kommer att gestalta troll, personalen på slottet, folk boende i Arendal, snömonster, snöflingor med flera.

När Le Piqué startade med sina föreställningar framfördes dessa vartannat år men de blev så omtyckta och välbesökta, av både dansare och publik, att man nu årligen har en show sen 10 år tillbaka.
– Vi är väldigt stolta och glada över att kunna visa samma show två gånger på en dag för fullsatta lokaler, säger Sara stolt.

Biljetter till showen den 10 maj kommer att säljas på Stadsteatern under lördagen den 9 maj, genrepsdagen. Resterande biljetter kommer att finns för försäljning i anknytning till föreställning.

Text & Bild Johanna Andersson Lindbom

Föregående artikelInvigningen av gallerian tog folket med storm
Nästa artikelUng företagssamhet i TLC