Foto: Fjälkinge IF

Fjälkinge
Med cirka en mil från Kristianstad, och från motsatt riktning Bromölla, ligger den gemytliga byn Fjälkinge. Vid norra infarten mot Fjälkinge möts man av den relativt nya anlagda idrottsplatsen Maxilandia. Här råder oftast febril aktivitet. Förutom Fjälkinge IF:s egna lag, ser man ofta regionens fotbollslag träna och spela här.

Förutsättningarna är fantastika med Maxilandia. Utöver den nybyggda klubbstugan med moderna omklädningsrum, finns två fullängdsplaner i fotboll. Den ena en naturgräsplan, och den andra en konstgräsplan. Planerna anlagdes hösten 2010, och invigdes officiellt den 5 juni 2011. Verksamheten bildades 1931 och har varierat under årens lopp. Man har varit verksamma inom både handboll, friidrott, bordtennis, fotboll och brottning. Idag är det enbart fotboll på agendan. Medelmsantalet är cirka 220 och av dessa tillhör 105 personer ungdomssektionen. Vi har spelare från 2013-2012 varav ett renodlat tjejlag, samt ett nybildat juniorlag.

Nya ungdomar
Fjälkinge IF ungdomssektion söker fler ungdomar och ledare, som vill vara med i en fantastisk förening och gemenskap. Med bra träningsmöjligheter och genomtänkta föreningsstadgar, med allas rätt att spela fotboll och ha roligt. Har du ett barn eller ungdom som vill komma och spela fotboll hos oss? Kontakta ungdomssektionsordförande Carolina på telefon 076 – 632 82 84.

Text: Christoffer Lundin
Bild: Fjälkinge IF

Föregående artikelSölvesborg-Mjällby Sparbank sponsrar Föreningslivet
Nästa artikelNiondeklassare var egenföretagare för en dag