Liselott Andersson. Yogainstruktören som brinner för att hjälpa fler att nå välbefinnande och harmoni i en stressig vardag.
Viby – Efter 20 år som ledare och chef kände den karriärs-inriktade Ingenjören Liselott Andersson att det var dags att ta sig ur ekorrhjulet.
Alla måsten, obalans i livet, den ständiga jakten på att lyckas och stress som var nära att leda till utmattning fick henne att ta steget. Hon bestämde sig för att dra nytta av sin egen erfarenhet. Då hon själv fått stor hjälp genom att utöva yoga och meditation ville hon hjälpa andra människor att finna balans i sina liv. Då Liselott börjande med yoga så var det ett sätt att få inre balans i en stressad vardag. Att stilla huvudet och istället fylla på med energi. Detta har lagt grunden till de klasser hon idag håller som yogainstruktör på sitt eget företag C4 YOGA som hon drivit med stor framgång sedan 2014. Flera olika yoga-former och tider erbjuder hon idag. Lokalen hittar Ni i Viby, närmre bestämt i klubbstugan.
Liselott berättar med stor entusiasm att känslan att få hjälpa och utveckla andra människor att må bra är den som driver henne. Allt som hon själv har bearbetat kan hon nu förmedla till andra. Självklart har hon gått flera olika utbildningar innan hon nått dit hon är idag. Hennes kompetens är bred då hon är utbildad inom flera områden. KBT, mental träning, stresspedagog, mindfulness instruktör, ledarskap, coaching, kost-, och träningskonsult samt givetvis yogainstruktör. En lång lista som gör det möjligt för henne att hjälpa de flesta målgrupper.

Tina Persson från Åhus unnade sig lite lyx med 1,5 timme Yinyoga för återhämtning.

Liselott är en uppskattad föreläsare som gärna åker ut och inspirerar. Hon skräddarsyr sina föreläsningar för att passa aktuell målgrupp. Sitt arbete som coach och stresspedagog utför hon hemifrån. Hon har hjälpt många ur utmattning och depression. Hon berättar att det tyvärr finns allt för många ungdomar som är både pressade och stressade. De som det är svårast att nå fram till är de yngre tjejerna. Även detta lyckas hon med p g a sitt stora engagemang och kunskap.
Vi bestämmer oss förstås för att medverka på ett Yin yogapass lyx för återhämtning. Det är Lördag morgon och klockan 9:00 har alla medverkande intagit sina platser. Mjuka ullmattor, bolster, kuddar och filtar ligger utlagda åt alla. Liselott presenterar sig själv och berättar vad yoga är och vilka fantastiska effekter denna träningsform har. Varje position hålls i 5-20 minuter för att man med tyngdkraftens hjälp ska slappna av och sjunka in och varva ner i både kropp och huvud. Vi får även uppleva effekten av välgörande eteriska oljor samtidigt som Liselott bjuder alla på lite lyxig skalpmassage. Helt fantastiska 1,5 h får vi uppleva i denna yogaform som är den mest växande i världen. Behovet av återhämtning i vardagen är stort och allt fler upplever den positiva effekten som yogan har. Det handlar om att öka
närvaron i nuet genom att fokusera på andetagen och upplevelsen i kroppen.  Man fylls av energi och stressen och spänningarna  kroppen var fylld av då vi kom in i lokalen existerar inte när passet avslutas. Så här borde man starta fler dagar! Som balsam för både kropp och själ. Liselott säger att detta behöver upplevas för att man ska förstå innebörden. Man måste helt enkelt inse att en förändring måste ske.
INFO-Bladet kan inte annat än hålla med. En  totalupplevelse som gärna görs om. Om och om igen. Så alla Ni med sömnsvårigheter, depressioner, utmattning eller helt enkelt bara känner att Ni behöver en paus i vardagen. Tveka inte. Detta måste Ni prova på. Redan då har Ni  kommit en bit på vägen  i Ert nya liv med en sundare livsstil.
C4 YOGA har både hemsida och fb-sida där det är enkelt och smidigt att boka. Vi önskar Liselott lycka till med sin så viktiga och fina verksamhet.

Text & Foto: Jeanette Olsson
Föregående artikelSvensk Mästare – Nordisk Mästare – Europa Mästare – Världsmästare
Nästa artikelHandbollsfitness – Träningskonceptet för alla