Lina Liljedal och Linnea Larsson har tillsammans arrangerat en ”prova på dag för tjejer” hos MK Jämke. Här fick man prova på att köra cross mellan tiderna 10-14 för en billig peng.

Lina är själv crossförare och kom på idén till ”prova på”-dagen för att locka fler tjejer till MK Jämkes förening. Tillsammans med Linnea anordnade Lina dagen som gymnasiearbete. Minst sagt en succéidé!
Under dagens gång kunde man köpa fika och köra så mycket man bara orkade. De som aldrig kört motorcross innan fick en personlig genomgång av Lina och fick där efter åka några varv runt en bana med uppställda konor på en stor, tom gräsplätt. När man kände sig säker i sitt körande fick man frivilligt prova på att köra på en testbana med hopp och skarpa kurvor.
Det var sammanlagt 20 anmälda till ”prova-på”-dagen och av dem var 10 stycken modiga nog att delta. Deltagarna var i blandade åldrar, allt från en 70-åring till en 10-åring. Crossarna var olika stora både i höjd och i motor vilket gjorde att både vuxna och barn så unga som fyra år fick chansen att provköra.
Trots den kalla blåsten slutade dagen med glada, svettiga leenden!

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo DSC_0007-webb DSC_0031.webb DSC_0046-webb DSC_webb

Föregående artikelAvnjut sommaren på vackra Landön Camping
Nästa artikelUng redaktion träffar Patrik Lundberg