Fjälkinge
Fjälkingedagen genomfördes 17 maj 2014 i Byfrämjarnas regi. Detta med ett stort stöd från Fjälkinges föreningar och inte minst av företagen som sponsrade generöst, för att arrangemanget skulle bli lyckat.

Även polis och brandkår visade upp sig under dagen. Stor hjälp hade vi av vädret som visade sig från sin bästa sida. Bilutställarna myste när deras fordon blänkte härligt i majsolen. Sammanlagt blev det ca 2500-3000 besökare under dagen.  Festligheterna avslutades med en grillfest på kvällen där ca 70 gäster deltog och en trubadur höll stämningen uppe.

En gemensam åsikt var att detta måste vi göra om. Byfrämjarna har beslutat att dra igång igen inför 2015. Det blir den 30 maj denna gång. Vad dagen kommer att innehålla blir ungefär samma som ifjol med en del nya inslag. Föreningarna i Fjälkinge blir inbjudna även i år att genomföra aktiviteter. Det kommer att bli tivoli som är barnvänligt.

Vi kommer att bjuda in lokala hantverkare som kan marknadsföra sina produkter eller bara visa upp sig. Underhållning blir det från scenen och i skrivande stund pågår förhandlingar med fyra olika artister. Eventuellt om lyckan står oss bi så blir det aktiviteter eller kan vi kalla det show, där det ingår både akrobatik och djur. Mer vill jag inte säga just nu. Följ utvecklingen i nästa nummer av INFO-Bladet och skriv redan nu in 30 maj i kalendern.

Text: Martin Lovén

Föregående artikelPN Golv och Kakel satsar på ny butik
Nästa artikelEn bygdehistorisk afton i Mjällby