Mormors Bakeri ligger i ett charmigt litet hus i Nötabråne

Karlshamn
Mormors bakeri har haft sin festival som innehöll musikunderhållning, live målning med utställning, barnaktivitet, loppis, trädgårdsskötsel och försäljning av goda kakor och mat.

Dennis Hollström och Matilda Hjärtstam sjunger och spelar

Mija Holmqvist, eller Bohemijan Art som hon också kallar sig, målade live utomhus i den lummiga trädgården varav en tavla blev med rymdtema. Mija tyckte att det var mysigt att sitta utomhus och måla hela dagen, så pass mysigt att hon satt i sin egen lilla bubbla och glömde att ta på sig jackan trots regn och rusk. I Mormors bakeris lavvu-tält hade Mija ställt upp sina tavlor för

Besökare njuter utav musiken

 

beskådning och det var djurtema, rymden, tolkning av Karl-Oskar och Kristina och mycket annat. På tavlan ”Esmeralda” berättar Mija att ett kvinnoansikte syntes av sig själv, så då var det bara för Mija att plocka fram ansiktet och följa med genom att förstärka det som redan syntes.

Mija Holmqvist målar live

Tavlan ”Adonis” är Mijas tolkning av en grekisk gud och den gjordes när en kund efterfrågade en stor tavla med det temat, och Mija ville se om hennes tolkning var godkänd innan hon gjorde en större variant.
De som stod för festivalens musikunderhållning var Dennis Hollström och Matilda Hjärtsam som gjorde en duospelning tillsammans. De spelade och sjöng romantisk folkrock med hjälp av gitarrer och munspel. Det var texter om lokal samhörighet, tivolin, fabriksarbetare samt småstadslivet i både goda och tuffa tider. Debutalbumet Local Hero släpps i augusti och den bygger på platser i Ronneby. Dennis berättar att han spelat i band hela uppväxten i Ronneby, och det var naturligt att plocka upp instrument att spela på eftersom musiken fanns tidigt i hans liv. Matilda kommer från Småland, är en singer/songwriter och får inspiration till låtar genom upplevelser, folkberättelser, feminismen och annan musik. Förutom gitarr så spelar hon även banjo.
Både Matilda och Dennis skriver låtar själva och bollar idéer tillsammans. När Dennis och Matilda googlade ”smultronställen i Blekinge” kom Mormors bakeri upp, och det är på så vis som de hamnade i Nötabråne.
Mormors bakeri är väldigt välkomnande för barnfamiljer eftersom de har lekplats utomhus och lekhörna inomhus. Under festivalen kunde barnen även för en liten peng måla egna krukor och sedan plantera solrosfrön i, samt att där fanns en liten loppmarknad med diverse saker. En trevlig festival med något för alla, och den goda maten och atmosfären på Mormors bakeri gör att man mer än gärna kommer tillbaka.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelTa hand om miljön med Kusträddarna
Nästa artikelMånga fynd med magnetfiske i Mieån