Ett gäng musiker som repar inför konserten.

18 december blir det gratis konsert i Carl Gustafs kyrka tillsammans med Roger Karlsson och Lena Mattsson med vänner. Alla intäkter går till MIKA, Medmänsklighet i Karlshamn.
Med varmt välkomnande i rep-lokalen på Musikforum får jag intervjuat alla musiker. När jag frågar Lena varför de gör det här svarar hon ”Det är känslan av att man gör något”. ”Att man gör skillnad direkt och vet var pengarna går” svarar Roger. När Lena ringde runt till sina vänner ställde alla upp direkt utan någon som helst tvekan. De är alla överens om att när man får ett sådant samtal kan man inte tacka nej.

Roger Karlsson och Lena Mattsson.

När Riagården lades ner kände Lena att hon ville hjälpa människor lokalt på annat sätt. Förra året kom idén upp om att göra en välgörenhetskonsert för MIKA för att det är något lokalt och att man vet att peng-arna går direkt till de som behöver hjälp. Just vid juletid blir det extra påtagligt att tänka på andra. På förra konserten stod Lena utanför kyrkan 10 min innan de skulle börja. Då kom några personer utanför som varit på MIKA och berättade att ”Nu är vi mätta. Det har blivit tabberas på både skinka och gröt”. Det gjorde Lena varm i hjärtat. Ordet ”Tabberas” betyder att faten är tomma och allt blivit uppätet. 700 personer kom förra året på konserten. Det var fullt i kyrkan och till sist fick de stänga porten.
MIKA är en religiös organisation som är en social mötesplats för medmänniskor i Karlshamn där man kan köpa frukost och lunch för en liten peng, gå på språkcafé och andra aktiviteter. Om man vill samtala med någon finns ett resursteam bestående av diakoner och präster. De samarbetar med Karlshamn kommun och skapar meningsfull sysselsättning. MIKA är mycket tacksamma för att Lena och Roger med vänner arrangerar konserten. Anneli på MIKA tycker att konsertens namn ”Älska mig för den jag är” stämmer så bra in på det som MIKA gör. De möter alla människor på samma sätt oavsett bakgrund eller historia och alla är välkomna dit.
Det är ett härligt humoristiskt gäng med musiker som kommer att utföra konserten. Dom kommer att spela alltifrån trummor, gitarr, piano till munspel och dragspel med mera. Medverkande kommer att vara Lena Mattsson, Roger Karlsson, Mikael Loorentz, Stefan Jönsson, Magnus Ölander, Roger Sjöberg, Jerker Jonasson, Kjell Jacobsson, Johnny Granström, Hans Fornander-Berg, Tim Earle, Maria Franzén,
Jonatan Nilsson med flera. Det är musiker med gott hjärta säger Lena. Det är även kul att repa ihop tillägger Roger. Nytt för i år är att det även kommer att finnas en kör med i kyrkan.
Det kommer inte att spelas några jullåtar utan låtar som ska få en att tänka. Det ska finnas en röd tråd där låtarna handlar om ensamhet och vänskap. Samtidigt ska det inte bli för deprimerande för konserten är ju något positivt. Det blir en blandning av både rock, country, dansband med mera. Något för alla helt enkelt. Hela konserten kommer att avslutas med låten ”Älska mig för den jag är” där alla musiker kommer att medverka samt kören. Det kommer att bli en mäktig
upplevelse!

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelSölvesborgsboxare deltog i King of the Ring
Nästa artikelÅrets nyföretagare serverar julbord