Sam Svensson.

Sölvesborg/BoråsMed över 500 boxare från 18 nationer har boxningsturneringen King of the Ring i Borås etablerat sig som en av de största turneringarna i världen.

Alfred Thorén.

BK Revansch boxare som deltog var Sam Svensson och Alfred Thorén. Sam ställdes i semifinalen mot, Majd Alsafadi, Hammarby Boxning. Fighten stod här mellan två orthodoxa boxare. I början avvaktande, men efter en stund tar Sam initiativet, hittar sitt avstånd med både vänster och höger som träffar tungt. Hammarbyitens långa vänster skördar framgångar för en jämn första rond. Mer variation från Sam som nu också får in fina kroppsslag mot en tröttnande motståndare. Fortsatt bra offensiv av Sam som ger motståndaren en stående räkning innan Sam själv varnas i en omdiskuterad situation. Varningar som är förödande i amatörboxningen och ger Sam poängavdrag och förlust i matchen. Dock en bronsmedalj till Sams prishylla.
Unga talangen, Alfred Thorén, fick i kvartsfinalen möta Aza Tovi från KFUM Linköping. Alfred såg bestämd ut och tog matchens första poäng med en bra främre hand som banade väg för flera högerträffar. Motståndaren svingade friskt dock utan ordentliga träffar. I andra ronden gav Alfreds offensiva utdelning med en stående räkning för Aza. Matchen avslutas med Alfreds tunga artilleriet där högern ”mullrar”, och ger en klar poängseger för Alfred till en väntande semifinal.
I semifinalen mötte Alfred Hadi Hadraus, Malmö Bk, som i sin kvartsfinal besegrade, Diallo Bakari, från Frankrike. Matchen började i avvaktande tempo från båda boxarna. Hadi, med en lång vänster, banade väg för slagväxling som möttes av Alfreds tydliga kontringshöger. Matchen fortsatte i samma mönster. När matchen stod och vägde i sista ronden och bägge började bli trötta, var Hadi den något mer aktive, vilket också räckte till seger och finalplats. Alfred ökade på sin medaljsamling, nu med en bronspeng.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelFörsta advent firades med julskyltning
Nästa artikelVälgörenhetskonsert med Lena och Roger med vänner