Marcus Svensson och Lina Nyberg i restaurangen Krog no2.
I juletider är julborden en viktig ingrediens. Marcus Svensson serverar julbord i Bromölla, precis nere vid vattnet, ligger det familjärt ombonade Krog no2 och bara väntar på att få ta hand om dig som gäst!
Marcus och Lina har bråda dagar och allt måste förberedas och planeras för att alla gäster ska få en god upplevelse. Det är köttbullar som rullas, skinka som kokas, olika sillinläggningar och allt som hör julmaten till. Varje helg sedan den 22 november har det dukats upp för den traditionella måltiden och julfest med allt det som ingår. Att äta och dricka gott följs av bra musik och så klart kan det hända att tomten kommer inom och lämnar lite klappar till de som varit snälla under året.
-Ett stort antal företag väljer att lägga sina julfester hos oss och vi kan inget annat än att känna oss nöjda med den upp-skattning vi får, säger Marcus.
-Vi satsar på att göra all mat från grunden och det är viktigt för oss. Ingen som går ut och äter ska behöva mötas av fabriksproducerad mat som saknar smak.
Korsholmen lyser upp juletid då restaurangen bjuder in till härliga julbord.
Ni fick även en utmärkelse som årets Nyföretagare, hur kändes det?
-Det är alltid svårt att ta beröm men så klart blev vi mycket glada och det känns att vi blivit sedda. Det ligger många
arbetstimmar bakom varje dags servering och Lina är den som planerar och ordnar maten som vi serverar. Genom denna utmärkelse kan vi utläsa att vi gjort en hel del saker bra. Sen får vi inte glömma att det absolut viktigaste beviset på att vi gör saker bra är att kunderna verkligen kommer till vår restaurang och njuter en måltid.
En hel del av våra gäster besöker oss varje dag med kunder, kollegor, vänner eller familjen, de är vår grund för verksamheten och när de även besöker oss kvällar så vet vi at de gillar vårt koncept, berättar Marcus.
Under hösten har fastigheten som inrymmer Krog No2 genomgått en fasaduppdatering och tilläggsisolering. Med ett av Bromöllas bästa läge kan man under sommarhalvåret njuta av uteserveringen med en snygg fasad åt det ena hållet och Ivö-sjön åt andra.
Vi lämnar Lina och Marcus medan lokalen på lördags-kvällen fylls på med glada julbordsgäster som ser fram emot mat, dryck och trubadurer som underhåller under julfesten.
INFO-Bladet Grattar Lina och Marcus till Årets Nyföretagare och önskar de en härlig ledighet i jul.
Text & Foto: Patrik Lundin
Föregående artikelVälgörenhetskonsert med Lena och Roger med vänner
Nästa artikelJulmusik i Citygallerian