Riga, Lettland. Foto: Makalu - Pixabay.

Mycket är på gång i resebranschen och de flesta känner av förändringarnas vindar. Nu har de även nått resebyrån Allaround Tours i Karlshamn.
INFO-Bladet fick ett samtal med Charlotte Pyk Routledge som driver Allaround Tours AB. Hon berättar om vad som är på gång.
– Från och med nästa år kommer vi bli en mer nischad resebyrå. Det kommer betyda att vi satsar mer på ett skräddarsytt sortiment för våra privatkunder likväl företagskunder, både mindre som större grupper, berättar Charlotte och fortsätter.
– Vi kommer att utöka vårt samarbete med Iwona Slojka på Cross Baltika och därmed erbjuda hållbara resor. Nästa års Allaround / Cross Baltica resa kommer gå till Litauen och Lettland, med bland annat besök i huvudstaden Riga.
Charlotte berättar mer om vad förändringarna kring resebyrån innebär. Hon nämner att butiken som ligger på Drottninggatan 50 i Karlshamn kommer upphöra från och med årsskiftet 1 januari 2020. De kommer istället arbeta från ett kontor, detta för att ge både nya och gamla kunder bättre service och effektivisering.

Charlotte Pyk Routledge
tillsammans med kontorshunden Malou. Foto: Privat.

– Man kommer fortfarande att nå oss på telefon 0454-396 00 eller 0706-829 394, via mail: resor@allaround.se, samt vår hemsida www.allaround.se. Vi kommer att ha förbokade kundbesök där vi kan diskutera kundens resor, nämner Charlotte.
– Från årsskiftet kommer vi inte längre erbjuda charterresor, bussresor, färjor eller tåg, utan sätter mer fokus på vårt andra utbud.
– Vi kommer fortfarande att erbjuda hotell, flyg, långresor genom Swanson’s, Jambo Tours och Lotus Travel. Även Skräddarsydda paketresor, som golf och whiskyresor till Skottland, mat & vinresor till Italien, historiska & kulturella resor till Polen och Baltikum, samt grupp & konferensresor till Blekinge.
Charlotte poängterar att under hösten och fram till 31 december 2019 fortsätter dom dock att sälja charter och bussresor, som även inkluderar avresor under 2020.
– Vi kommer fortfarande att finnas till hands för er att betala för dessa resor och för utskrift av biljetter men har upphört med presentkortsförsäljning. Kunder som har presentkort som fortfarande är giltiga hos oss, kommer att kunna använda dem även nästa år och framåt. Dock blir utbudet annorlunda.
För kunder som önskar boka en charter, bussresa eller tågresa och betala med ett presentkort, ska detta bokas i höst, även om man inte åker förrän nästa år.
– Med detta sagt hoppas vi att både gamla som nya kunder ser fördelarna med mer nischade och skräddarsydda resor, säger Charlotte.
Charlotte avslutar med att berätta att deras reseafton kommer äga rum den 27 november kl 18.00 på First Hotel i Karlshamn. Här kommer dom presentera vårens resa som går till Litauen och Lettland.

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Privat samt Makalu – Pixabay

Föregående artikelSölvesborg-Mjällby Sparbank på turné under Kulturkalaset
Nästa artikelVälgörenhetsbio med ”Lek med oss”