Carina, Veronica och Pia.

Karlshamn
Vid mitt besök på Apoteket Ugglan i sjukhusets entré är det full aktivitet vid rummet för vaccination. Sjuksköterskan Lola, har fullt upp med vaccinations kunder.

Vi har drop-in för vaccination på onsdagar och torsdagar, berättar Veronica Hasselberg Apotekschef. Under denna tid kan man vaccinera sig mot bland annat fästingöverförda sjukdomen TBE, bältros, lunginflammation och vanliga sjukdomar vid utlandsresa. När det är säsong kan man även vaccinera sig mot influensa.

Lola, sjuksköterska på Adxto Care.

Dessa två dagar är det många som passar på att besöka oss på drop- in, säger Veronica. Men det är inte alla som vet om att vi har denna tjänst så vi vill gärna tipsa folk att ta sig ut till oss på Apoteket Ugglan på sjukhuset.

Vi har även läkemedelsrådgivning. Tjänsten innebär att du bokar tid för en kostnadsfri rådgivning där du i lugn och ro kan prata om dina läkemedel och din situation. Du får träffa en specialutbildad farmaceut som utifrån dina behov ger dig råd om dina mediciner för att du ska må så bra som möjligt.

– Fler och fler upptäcker denna tjänst och vi hälsar alla välkomna, säger Tobias som är en av våra läkemedelsrådgivare.

Något annat man kan Boka är apotekets allergikoll för en kostnad av 450 kr. Allergikollen är till för vuxna och barn över 12 år, säger Veronica. Med ett enkelt blodprov kan du ta reda på om du är känslig för något av de vanligaste allergiframkallande ämnena som finns i luften: Hund, katt, björk, timotej, gråbo, pollen, kvalster, mögel, väggört och/eller kackerlacka. Apotekets Allergikoll ger svar direkt och utförs även den av specialutbildad farmaceut.

Lola vaccinerar Rami.

Vi har såklart förutom detta ett välfyllt apotek med stort utbud och utbildad trevlig personal. En stor nyhet i sortimentet är linser. Vi har även ett stort sortiment av läkemedel och andra produkter för djur.

Vi är måna om att ett besök hos oss ska kännas tryggt och bra och att alla våra kunder ska få svar på sina frågor, avslutar Veronica.

Text : Magnus Kajrup
Bild: Magnus Kajrup & Pia Bengtsson

Föregående artikelVår-nyheter inkomna hos Bogart!
Nästa artikelFöreningen som erbjuder en bit mark