Ordförande Inga Johnson välkomnar nya medlemmar till koloniområdet som inom det närmaste kommer vara i full grönska.

Sölvesborg
I centrala Sölvesborg längst med Borgmästaregatan ligger föreningen Norra Koloniföreningen.
För dig som är intresserad av att odla och sköta om en egen odlingslott finns för tillfället mycket goda möjligheter till detta.

För ungefär två år sedan tillsattes en ny styrelse i föreningen, här sitter bland annat ordförande Inga Johnson, Kerstin Haraldsson och Liselott Sandberg, föreningen har dock funnits i närmare 50 år och har idag 25 medlemmar.

– Vi har en del odlingslotter som idag behöver få sig ett ansiktslyft och för den intresserade kan detta vara perfekt. Vi har 42 stycken lotter totalt, berättar Inga.

I skrivandets stund har föreningen cirka 6 odlingslotter att erbjuda. Det föreningen erbjuder är såklart en egen plats att odla på, tillgång till vatten men givetvis även träffa andra med likasinnade intressen. Det är framförallt nu när det närmar sig vår som man ska passa på.

– Vi erbjuder en odlingslott för 350 kr per år, perfekt för dig som inte har en egen trädgård, men ändå drömmer om att få sköta om din egen bit mark, säger Inga.

Är du intresserad av att hyra en odlingslott och kanske till och med har gröna fingrar? Kontakta Norra koloniföreningen i Sölvesborg på telefon:
0733-49 61 54 eller 0730-81 48 16.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelVaccinera dig på Apoteket Ugglan
Nästa artikelNy Lokalbok på gång!