Utställning om Östersjön. Foto: Daniel Lenneér

Karlshamn
”I love Östersjön” är titeln på en utställning man just nu kan se i Rådhusets lokaler. Målet är att ge besökarna ökad kunskap om Östersjön och hur vi människor påverkar den.

I love Östersjön – det är är titeln på en utställning man just nu kan se i Rådhusets lokaler. Utställningen finns huvudsakligen i “Oktagonen” innan Medborgarkontoret.
Syftet med utställningen är att höja medvetandet hos allmänheten för Östersjön och skärgårdens miljö. Om du vill att Östersjön ska må bättre, så måste du göra något – är devisen. Målet är att ge besökarna ökad kunskap om Östersjöns miljö, värden och människans påverkan.

Det första steget i utställningsprojektet skapades 2003 och vidareutvecklades sedan fram till 2005. 2010 gjordes en genomgripande uppdatering och komplettering, som leddes av Camilla Hjalmarson, miljöstrateg i Nyköpings kommun.
Utställningen är skapad av Per Bengtson, Grön idé AB – idé, text, form, konstruktion och foto. Fotomodellen heter Anders och är skådespelare från Roslagen. Tygorganismerna har sytts av textilkonstnären Anna Liegnell

Text & Bild: Daniel Lenneér

Föregående artikelFamiljen Nilsson satsar igen
Nästa artikelEddie och Marty skapar blixtar och dunder