Marty Gummesson och Eddie Juneskär som håller i båda skivorna de släppt med Thundermaker. Foto: Daniel Sverkersson

Karlshamn
INFO-Bladet stämde träff med Eddie Juneskär och Marty Gummesson från det lokala bandet Thundermaker.
Både Eddie och Marty är ifrån Karlshamn och har sedan tonåren haft musik som ett stort intresse. Eddie har bland annat hållt på med musik på Jämshögs Folkhögskola och började utveckla sina talanger där. De träffades på Sweden Rock festival för många år sedan och bestämde sig för att göra musik ihop. Eddie står främst för trummor medan Marty kör gitarr. De har varit aktiva i flera band, båda spelat på fritidsgårdar som yngre och senare även på lokala musikfestivaler. Marty har även gjort demoinspelningar i bland annat Göteborg som sedan gått över till soloprojekt.

Thundermaker, som passar bäst i genret old-school heavy metal, kom till sommaren 2013 och efter att Marty skrivit klart de första elva låtarna, skulle dessa spelas in och mixas. Detta gjorde de i Martys egna studio i Asarum, Opossum Studios. Första skivan fick namnet The Thundermaker och släpptes 2014.

Sedan dess har Thundermaker utvecklats, bandmedlemmar har bytts ut och nu i augusti har grabbarna släppt deras andra skiva, Gods of the Earth, som innehåller tio nya låtar.
-Vi har än så länge sålt 30 skivor och haft en bra respons. Vi har sålt slut på alla signerade skivor. berättar Marty.

Eddie fyller i:
-Jag känner att detta är helt rätt och kommer köra all in med Thundermaker.

Hur ser framtiden ut?
-Vi har bland annat två stora spelningar på gång under 2018, men det är än så länge hemligt vart de kommer äga rum. Vi har även kontakt med nya skivbolag där vi för diskussioner, säger Marty.

För att läsa mer om Thundermaker och bandmedlemmerna eller beställa deras skivor, besök deras hemsida: www.thundermakerofficial.com
Eller deras Youtubekanal: Thundermakerofficial.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelUtställning om östersjön i Rådhuset
Nästa artikelVinslövs Brandkår stannar kvar i byn, med nya ansikten