Hög koncentration under silvertävlingen.
Lördagen den 9 november firade Karlshamns Bridgeklubb sin 80-årsdag. Efter ett inledande mingel med historiskt prat och förevisande av protokoll från klubbens tillblivelse blev det allvarligt spel.
Dagen till ära hade klubben utlyst en silvertävling, vilket innebär att man får 10 gånger så mycket mästare poäng, i den ranking som Svenska Bridge Förbundet har, efter den placering man får i tävlingen.

Jubileumsfesten är igång.

Efter tävlingen var det fest och ordföranden i Karlshamns Bridgeklubb, May-Gull Hensche, berättade lite om klubbens historia och de framgångar som klubben haft. Historien var också närvarande i form av Gull-Inger Johansson och Marianne Jonfelt. Både Gull-Inger och Marianne har under årens lopp varit ordförande i klubben och haft många styrelseuppdrag.
Man ska ju inte tala om damers ålder, men när det gäller två av klubbens vete-raner så kan det inte undvikas. Marianne Jonfelt som snart fyller 92 år spelar tävlingsbridge minst två gånger i veckan och ”hemmabridge” så fort tillfälle ges.

Karlshamns Bridgeklubbs ordförande May-Gull Hensche flankeras av veteranerna Gull-Inger Johansson och Marianne Jonfelt.

Gull-Inger Johansson 85 år, har varit medlem i bridgeklubbar i 70 år och spelar också hon flera gånger i veckan. 2005 vann hon SM för damer tillsammans med Marie Johansson som nu spelar i Ronneby.
Både Marianne och Gull-Inger har vid flera tillfällen kvalificerat sig till olika SM-spel och tillhör fortfarande dom bättre spelarna i klubben. Gull-Inger och Marianne hyllades av klubben med varsin blombukett.
Hur gick det då i silvertävlingen? Jo Gull-Inger fanns förstås i det vinnande paret och visade att gammal är äldst.

Text & Foto: Lasse Jeppsson
Föregående artikelMätning av granen – för 22:a gången
Nästa artikelSupporterklubben Sillastrybarna tog sitt lag till allsvenskan!