Med hjälp av Räddningstjänsten i Bromölla kommer man upp till högre höjder för att kunna mäta granens. detta från förra årets mätning.
I år blir det Per-Anders Green som kommer att mäta granen. Mätningen sker i år för 22:a gången under torsdagen den 28 november.
Per-Anders har arbetat med näringslivsfrågor i Bromölla kommun sedan mitten av 1990-talet och som näringslivschef sedan 2004. Annars har Per-Anders på sin fritid under 1970-och 1980-talet ägnat mycken tid åt Bromölla Bordtennisklubb (BTK) och då både som spelare och ledare. Detta vid en tid då BTK låg i näst högsta serien i landet. På 1990-talet blev det mer ledarskap och läktarbesök under sonens Viktors uppväxt och aktiva tid med fotboll och ishockey. Under de senaste årtiondena har det blivit mycket flugfiske, bl a i våra vatten. Men också
varvat med resor till bl a Grönland och Island, med deras fantastiska natur. Säkert har då både en och annan öring och röding fastnat på kroken.
Vid Lions julmarknad på Ifötorget söndagen den 8 december avslöjas julgranens höjd genom Per-Anders. Den som gissat rätt höjd eller kommer närmast vinner ett presentkort.
Lions julmarknad är en tradition sedan 1963 och i år är det alltså för 57:e gången Lions arrangerar julmarknad och för 53:e gången med luciafirande. Allt har ägt rum på Ifötorget. Kommunens kulturpris, kulturstipendium och pris till Årets eldsjäl kommer också att delas ut vid årets julmarknad.

Foto: Daniel Sverkersson
Föregående artikelLevande Vävstol – Manufaktur Blekinge, Julita Wójcik, konstnär
Nästa artikelTrevligt jubileum på Karlshamns Bridgeklubb