Sillastrybarna på väg till Varberg för att heja fram sitt lag den första matchen i Allsvenskan.
Mjällby AIF har gjort det! iGEEEEEN!
Måndagen 28/10 besegrade de Syrianska på hemmaplan med 2-0 som de sparkade in under första halvlek. Därmed var de klara att än en gång ta klivet upp i Allsvenskan med tränaren Milos Milojevic, som är populär och omtyckt både av spelare och publik.
En av alla trogna supportrar som fick uppleva det på plats var Peter Toft. Han berättar att det är ett sammansvetsat och härligt gäng som följer laget i vått och torrt. Supportrarna betyder massor för spelarna och det är inte ovanligt att de fyller 3-5 fulla bussar när det är bortamatch. En del av dem har hängt samman sedan skoltiden och gör så fortfarande och de har en fantastisk gemenskap i gänget.

Peter Toft ser givetvis till att matcha bilen med lagets färger. En supporter med klass!

Peter har fantastiskt nog följt laget ända sedan 1974, då hans mor lockade med honom på en match. Sedan dess är han fast. Han har sett samtliga hemmamatcher sånär som på en! Den missade han då han bröt knäskålen och blev inlagd för operation. Fotbollsintresset har alltid varit stort och han har en karriär bakom sig som tränare för Bromölla damlag under åren 1996 till 1997. Sölve Bollklubb var han hjälptränare och materialförvaltare åt under ett par års tid. Peter ser nu fram emot att gå i tidig pension och bara njuta av livet och fotbollen som Mjällby AIF kommer att bjuda på framöver.
Peter rabblar hela Mjällby AIF`s karriär som ett rinnande vatten. Han kommer ihåg samtliga lag de mött, när de mötts, resultaten och dessutom målgörarna. Man kan inte annat än fascineras av detta brinnande intresse och så stora engagemang.
Han berättar att Mjällby AIF varit i allsvenskan vid flera tillfällen tidigare. Det har stundtals gått riktigt bra för dem men det har också varit svajigt under ett antal år. 2016 gick det enligt Peter riktigt dåligt och han tappade hoppet för ett tag. Hans nära vänner och tillika supporterkompisar, Peter Mossberg och Henrik Mattsson, peppade honom och sa ” Kom igen Peter, det vänder ”! Det var precis vad som hände. 2018 gick Mjällbygrabbarna med lätthet upp i Superettan. 2019 vann de serien med 57 poäng. Vad detta sedan ledde till fick vi svaret på 28/ 10: ALLSVENSKAN IGEN!
Peter har flera spelare i det nuvarande laget som han hyllar lite extra, men den kille som han har som storfavorit är yttermittfältaren Bubacarr Jobe. En helt fantastisk spelare enligt Peter.  Han spår nu guldlaget en lysande säsong. Han tror att om de köper 2-3 nya spelare som de placerar i kedjan, 2 på mittfältet och 1 där bak, så är det Mjällby AIF`s chans att hålla sig kvar och kanske rentav också briljera.
Peter vill gärna nämna de yngre grabbarna som spelar i U-19 laget. De spelar också i Allsvenskan och är det yngsta laget i Superettan. Det är ett duktigt och hungrigt gäng som Peter tror att man med fördel kan plocka spelare ifrån. Han säger också att det i princip i samtliga allsvenska lag finns spelare som tidigare spelat i Mjällby och han hoppas på att några av dem nu ska vända hemåt och vilja spela för Mjällby AIF igen.
Peter ser fram emot ett roligt och spännande fotbollsår och självklart önskar vi både honom, hans supporterkompisar Sillastrybarna och Mjällby  AIF ett helt fantastiskt år och gärna flera framöver.

Text: Jeanette Olsson
Foto: Jeanette Olsson & Peter Toft
Föregående artikelTrevligt jubileum på Karlshamns Bridgeklubb
Nästa artikelModevisning med Kupan