Klädprovning.

Teatersmedjan öppnar dörrarna för ännu en loppis. Det fanns bland annat kostymer, blusar, mössor och fiskdräkter att inhandla.

På Lokstallarna finns Teatersmedjans garderob. Det är en trevåningsgarderob full med vartenda klädesplagg man kan tänka sig. Kläderna är delvis sådant som skänkts av allmänheten, delvis Karlshamnsrevyns gamla garderob och sådant som Teatersmedjan köpt in från olika ställen eller sytt själva. Trots att garderoben är tre våningar hög så tar det tillslut stopp och det blir för mycket kläder. Nyligen såg Teatersmedjan att det var väldigt fullt igen och bestämde sig för att ännu en gång hålla i en loppis.

Povel från Teatersmedjan berättar att de försöker att inte slänga kläder och att eftersom det finns mycket kvar att ge av kläderna känns det dumt att slänga dem. De kan få ett nytt liv hemma hos någon annan.

– De kläder som inte säljs skänker vi bort, berättar han.

Garderoben är större än vad man kan tro.

Trots att mycket av kläderna är gamla, från 60-talet och framåt, finns det ett attraktionsvärde i dem. Det bekräftades i och med att de faktiskt sålde så mycket.
Allt som säljs går tillbaka in i föreningen, till bland annat studieresor, rekvisita och annat som behövs.

Teatersmedjan har även uthyrning av kläder från deras garderob. Den hålls
öppen varje måndag från 15-18, så om du behöver låna kläder till en maskerad etcetera så går det att bara komma dit under deras öppettider. Du både slipper spendera massor av pengar på att köpa kläder som sedan bara ligger och skräpar, och dessutom går alla pengar tillbaka in i Teatersmedjan.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelHitta presenterna till jul hos Lilla ANTO:s Home
Nästa artikelFemtioFemPlus underlättar din vardag