F.v: Håkan Hiller, anställd på FemtioFemPlus tillsammans med områdeschef Anders Örnblom. Här på Plats i Sölvesborg, en av de nya områdena företaget etablerat sig på.

Med fokus på kvalitet, personlighet och trygghet underlättar FemtioFemPlus din vardag. Nu etablerad i hela Blekinge och Bromölla.

Företaget är en av Sveriges största leverantörer av hushållsnära tjänster och företagstjänster. FemtioFemPlus finns över hela Sverige och representeras idag på över 100 orter.

I Blekinge har det bara funnits i Karlskrona och Ronneby sedan i våras, men startar nu upp verksamhet i Karlshamn, Sölvesborg, Olofström samt Bromölla där Anders Örnblom blir franchisetagare och områdeschef där det kommer bedrivas bemanningsjobb.

– Företaget erbjuder flertalet tjänster så som hemstädning, flyttstädning, fönster-putsning, trädgårdsskötsel, diverse hantverksarbeten som snickeri och målning men även fastighetsskötsel, berättar Anders och fortsätter. Vi tar exempelvis jobb i sommarstugor som kan skötas om under hela året fram till dess att kunden ska vistas i sin sommarstuga, allt för att hålla den tipptopp.

På plats fanns också Håkan Hiller från Halahult som är anställd på FemtioFemPlus. Han berättar att det är varier-ande uppgifter och att han får jobba med sådant han själv fått erfarenhet av genom livet och tycker är kul, som snickeri och trädgårdsarbeten men även snö-skottning, flyttstäd och fönsterputsning.

– De som jobbar på FemtioFemPlus har oftast mycket erfarenhet som man skaffat sig i sitt yrkesliv och ses som en stor tillgång på företaget, nämner Anders.

För dig som vill jobba hos FemtioFem-Plus på de här nyetablerade orterna finns nu en möjlighet, men det ställs några krav. Tillgång till egen bil, kunna det svenska språket bra samt ha ett utdrag från belastningsregistret.

– Kunden man arbetar för ska känna sig trygg när den anställde befinner sig i ens bostad samt ha bra kommunikation sinsemellan. Det finns inget krav på att man ska vara 55 år eller äldre, utan det går bra med några år yngre än 55 också. Jag väljer ut den anställde som jag tror passar på rätt plats med rätt kunskap och anpassar antalet personer som ska utföra jobbet, så man kan jobba i team, säger Anders.

Det hela går ut på att skapa en meningsfull sysselsättning för de som vill och kan jobba. Att dessutom sätta lite guldkant på tillvaron är ett plus. Det ska skapa gemenskap och glädje för alla.

Är du intresserad av att jobba på FemtioFemPlus kan man kontakta Anders på telefon 072-44 80 411, men det går också bra att skicka ett mail från hemsidan www.femtiofem.se

– Det man kan tänka på som privat-person när man anlitar oss är att många tjänster omfattas av ROT- och RUT-avdraget, där man som kund kan dra av halva arbetskostnaden. Och det sköter vi så avdraget kommer med direkt på fakturan, avslutar Anders.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelTeatersmedjans garderobsrensning blev loppis
Nästa artikelBM Design Center – Svängstas egen designbutik