Lisa och Mattias Lidehäll från Syndromet.

Det mycket lokala rockbandet Syndromet har nyligen släppt ett fanzine, det vill säga ett magasin med texter och bilder från förra årets turné. För detta hade de en releasefest, eller rättare sagt två.

Bandet Syndromet består av det gifta paret Lisa och Mattias Lidehäll. Tillsammans har de under de senaste 12 åren spelat musik runt om i Sverige. Under bara de senaste åtta månaderna har de haft 35 olika spelningar. Oftast har de dessa på lite udda och mindre platser, till exempel på den allra sydligaste, nordligaste, östligaste och västligaste platserna i Sverige. Även om de oftast spelar på udda platser har de nyligen också spelat på baren Broder Tuck i Stockholm. Där hade de sin första releasefest och den andra, på vilken INFO-Bladet närvarade, hade de på Mormors Bakeri i Nötabråne.

Anledningen till att de valt att spela på just Mormors Bakeri förklarar de med att de själva äter där oftast en gång i veckan på grund av att de bor så nära och för att det är helt vegetariskt. De brukar till och med sitta vid bordet som brukar stå i samma hörna som de spelar, även om de har testat alla så är hörnbordet favoriten.

En stor publik i relation till den lilla lokalen.

Musiken som spelas är rock på svenska som handlar om allt från politik till att gå sin egen väg i livet. I mellan låtarna berättar de om både sin turné och om låtarnas betydelse. Samtidigt som det är viktiga ämnen så berättar de om roliga händelser från sommarens turné och så det blir också en konsert full med skratt.

Eftersom att de benämner sig själva som lokalpatriotiska så är det ett självklart val att, i sommar, hålla en glesbygdsturné i Blekinge, de vänder sig därför till INFO-Bladets läsare för tips om var dessa konserter ska hållas.

– Det behöver inte vara något fint, det är snarare bättre med något enkelt, berättar Mattias.

Har du något tips? Antingen kan du skicka ett meddelande till bandet på Facebook, du hittar dem på facebook.com/syndromet, eller kan du maila in tipset till emma@infobladet.com.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelPopuläraste dagen att ge bort en blomma
Nästa artikelNyöppnad restaurang i Bromölla