Sabah Albadri i den nyöppnade restaurangen.

Det har varit fullt upp med renoveringen av restaurangen på Industrigatan 7 i Bromölla, men sedan några veckor tillbaka har Pizzahouse öppet.

Det är Sabah Albadri som tagit över lokalerna. Som yngre jobbade Sabah som bilmekaniker men fattade ganska snabbt intresse för pizzor. Hans karriär som pizzabagare började i Manchester, England och sökte sig sedan tillbaka till Sverige i mitten av 90-talet där han startade upp egna pizzaverksamheter i Arlöv och Oxie, Malmö. Senare drev han även en pastabar i 13 år. Han fick intresse för lokalerna i Bromölla via vänner han har här.

Sabah i arbete.

Lokalerna han tog över har nu genomgått omfattande renoveringar, dessutom blivit dubbelt så stor då han även tog över lokalerna som var bredvid. Han har byggt en ny bar, målningsarbeten, ny toalett och upp-fräschning i sin helhet.

– Pizzahouse erbjuder mat till högsta kvalité, vi lagar all mat med bra råvaror då vi tycker detta är viktigt, tex räkor och oxfilé. Vi serverar italienska pizzor med mozzarellaost, berättar Sabah.

– Varje vardag erbjuder vi dagens lunch mellan 11-14, där det ingår dryck och sallad. Dessutom har vi för tillfället fina öppningserbjudanden där man kan köpa många pizzor från menyn till nersatt pris, nämner Sabah.

Pizzahouse har även hemkörning, du betalar 29 kr inom tätorten, utanför Bromölla tätort betalar du 49 kr, handlar du för över 200 kr så bjuder dom på hemkörningen.

De nyrenoverade lokalerna har gott om plats för gäster.

– Vi vill kunna ge våra kunder bra service trots att dom inte äter i restaurangen. Alla ska även känna sig varmt välkomna in i restaurangen där vi kan ge högsta service. Vi lyssnar på våra gäster och deras önskemål och kommer utveckla menyn efterhand och efterfrågan, säger Sabah.

Sabah berättar även att han hyr ut restaurangen vid festligare tillfällen som tex studentfiranden och kalas, men även till föreningar.

– Jag tycker föreningslivet är viktigt och vill därför samarbeta med föreningar där vi kan ge olika erbjudanden. Vi har många sittplatser och lokalen kan funka bra för det ändamålet, så ni som håller i en föreningsverksamhet får gärna höra av er, berättar Sabah.

– Vi vill även slå ett slag för den 9 och 10 mars, då har vi ett erbjudande när man kommer för att äta här i restaurangen. Ta med en vän och vi bjuder denne på en pizza när du köper en till dig själv, så passa på då detta erbjudande bara gäller under dessa två dagarna, säger Sabah.

Vi på INFO-Bladet önskar Sabah och Pizzahouse ett stort lycka till.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelSyndromets releasefest i Mormors Bakeri
Nästa artikel10.000 steg om dagen och det krävs service