Gott med korv och att kunna värma sig vid elden.
Naturskyddsföreningen har en barn- och familjeverksamhet som heter Natursnokarna där man tillsammans med sina barn kommer ut i naturen.
Träffarna är för barn i åldern 3–10 år där någon vuxen ska vara medlem i Naturskyddsföreningen. De försöker ha en träff varje månad och de sker året runt och därför är det viktigt att klä sig efter vädret. Platserna för snokträff varierar beroende på vad de ska göra men träffarna är fyllda av lek där det upptäcks och undersöks.

Här skapas ”Fånga ringen”.

Det är socialt och roligt att komma ut i naturen och det är olika aktiviteter varje gång. Det kan vara allt ifrån fladdermus-spaning, lyssna på fåglar, håva smådjur i vatten, svampspaning till att gissa bajset och följ djurens fotspår i snön. Just vid detta tillfälle befann sig Natursnokarna i Kofsa. Det är makarna Maria och David Petersson som håller i träffarna och det har de gjort de senaste 2 åren. Snokträffen började med en presentation där man fick säga sitt namn och vad man tycker om att göra utomhus. Sedan presenterade David och Maria lekar och aktiviteter man kunde utföra. Det var blindgång där man skulle följa ett uppsatt snöre i naturen med händerna och ögonbindel, och leken ”Tji och tre” med tändstickor. Det fanns även en ”Hitta något” lek där man skulle hitta olika saker i naturen som stod på listan där en del saker var lättare att hitta än andra. Man kunde även skapa en ”Fånga ringen” utav en pinne, ett snöre och en böjd kvist. Sedan skulle man få pinnen att pricka ringen.

Maria och David Petersson.

Dagen avslutades med att det grillades korv och äpplen. En väldigt trevlig träff där barnen får vistas utomhus i friska luften och samtidigt uppleva naturen med både kroppen och alla sinnen.

Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelFrida Irmelind årets kvinnliga företagare 2020
Nästa artikelDraknäste på Furulundsskolan