Susann Hamad från Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Camilla Karlsson från Ivetofta Sparbank.
I år är det 77 elever på Furulundsskolan som läser kursen Entreprenörskap och som därmed driver UF-företag och den 12 februari var det dags för dem att presentera sina affärsidéer i ett så kallat Draknäste.

Alexander Olsson, Svenska Trap Beats UF.

Denna grupp bestod av representanter från näringslivskontoren i Sölvesborg och Bromölla, Arbetsförmedlingen, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, Ivetofta Sparbank samt lokala företagare.
Syftet med detta är att eleverna ska få träna sig att pitcha, d.v.s. presentera sina UF-företag samt att de ska få värdefulla tips från gruppen för att kunna utveckla sina företag ytterligare. I år delades två pris ut. Sölvesborg-Mjällby Sparbanken skänkte 1000 kronor för Årets Pitch. Priset gick till Semilla UF som drivs av Lisa Strand Andersson, Oliver Andersson och Tove Holmström. Sölvesborg- Mjällby Sparbank skänkte 1000 kronor till priset Drakarnas favorit. Vinnare blev Svenska Trap beats UF som drivs av Alexander Olsson.
Skolan kommer att ha ett kompletterande Draknäste för de elever som inte kunde närvara på grund av att de är ute på praktik. Detta sker den 6 mars.

Lisa Strand Andersson och Tove Holmström, Semilla UF.

Text & Foto: Lotta Dahlin

Föregående artikelSnokträff i Kofsa
Nästa artikelGulli Wickmans Fond