Representanter från Bromölla-Näsums Centerkvinnor lämnade över ett diplom och blommor till Frida Irmelind, här tillsammans med familjemedlemmen hunden Hugo.

Frida Irmelind från Näsum är egenföretagare och driver Glänsande Päls och Hälsa.
Bromölla-Näsums Centerkvinnor bjöd in INFO-Bladet på Internationella
kvinnodagen för att träffa Frida på sitt företag i Näsum. Hon jobbar till vardags på ett äldreboende i Svängsta och alternerar detta med sin egen verksamhet där hon jobbar med rehab och friskvård för hundar.
Centerkvinnorna har sedan flera år tillbaka delat ut en utmärkelse till kvinnor som driver företag i Bromölla kommun. Centerkvinnornas förening består av 16 personer som träffas regelbundet och pratar om kvinnor som blivit egenföretagare och deras resa dit. Fler medlemmar träffas även i andra sammanhang. Dom går igenom olika förslag innan nomineringen sker, och i år blev det alltså Frida Irmelind.
Centerkvinnornas motivering lyder:
Frida är en kvinna med tidigare erfarenhet från vård av människor samt numera av djur. Hon vet betydelsen av att en välmående hund kan betyda allt för både ägare som hund. Hennes stora intresse har uppfyllts genom utbildning till certifierad hundterapeut i Västerås på Redog.
Hennes företag har bland annat vatten-löpband, medicinsk laser ”vibb” mm. Teknikerna som används är genom rörelse i vatten som ger minimal belastning på lederna samtidigt träningseffektivt. Medicinsk laser stimulerar celler som bidrar till hundens immunförsvar vilket leder till avslappning och smärtlindring.
Ägaren till hunden kan få rekommendationer om att finna hälsa ute i naturen. Ägaren har största betydelsen i sam-verkan med terapeuten för att få ut bästa förutsättningen för hundens rehab och friskvård.
Frida berättar att hennes mål framöver är att satsa mer på sitt egna företag som hon haft sedan 2017. Hon trivs väldigt bra att jobba med djur och deras välmående så det är en dröm som går i uppfyllelse.
Hennes nuvarande lokaler ligger i anslutning till sitt hem utanför Näsum. Tidigare huserades en vapenaffär i lokalerna som hon har renoverat för att hennes verksamhet ska passa in. I framtiden kan det bli aktuellt att skaffa en större lokal om behovet uppstår.
Hon har fått god respons på sina tjänster genom nöjda återkommande kunder som dessutom givit varma rekommendationer till andra, även till veterinärer.
Frida berättar att det känns helt underbart att få denna utmärkelse.
– Det är jätteroligt och samtidigt pirrigt.
Bromölla-Näsums Centerkvinnor och INFO-Bladet önskar Frida lycka till och en god fortsättning.


Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelScanian Art Groups planerade utställning är inställd
Nästa artikelSnokträff i Kofsa