Kristian Andersson, museiarbetare, berättar om museets planer inför sommaren.

Även om sommarteatern Pippi Långstrump på de sju haven kommer att spelas i Bellevueparken i år kommer inte Skottsbergska gården stå och damma. Även där ska det spelas teater.

Karlshamns Museum, som egentligen består av tre stycken museum, har mycket att göra inför sommaren. Museet består av huvudmuseet, som ligger i Smithska huset, vilket är en typ av hembygdsmuseum och Skottsbergska gården som egentligen är en stiftelse men som förvaltas av Karlshamns Museum. Det tredje museet är Punschmuseet som är en riktig punschfabrik.

Under vår och sommar i år kommer det finnas ett flertal träffpunkter för både medlemmar och ickemedlemmar, dock mot en mindre summa för ickemedlemmar. Bland annat kommer det vara föreläsningar om gamla bilder från Karlshamn och om Kastellets historia. Det kommer även finnas en studiecirkel för medlemmar där man tillsammans digitaliserar Karlshamnsbilder.

Det har även varit mycket frågor kring huruvida det kommer vara någon sommarteater i år på Skottsbergska gården eller inte då den stora kommer äga rum i Bellevueparken. Karlshamns Museum kan bekräfta att det kommer att spelas en teater på Skottsbergska gården med premiär i slutet på juni. Teatern, Sommarfars – En riktig hästkur, är den tredje fristående fortsättningen om livet på Rudolf Johanssons gård. Det kommer även hållas guidade museiturer i samband med föreställningen.

Sist men inte minst kommer de även att hålla i en utställning tillsammans med Blekinge Folkhögskola där både textilier i form av vävda mattor i rosengång och Karlshamnskonst. Självfallet har även det vanliga museet öppet där det går att kolla på utställningar med till exempel skeppsfart och bygdens tidigare industrier.

Text & Bild: Emma Selan

Föregående artikelSölvesborgs Gk mot nya höjdpunkter
Nästa artikelSå hittar du rätt barnvakt – myNanny