Det är inte alltid lätt att få vardagen att gå ihop. Vardagspusslet förenklas mycket av att man tar hjälp av en nanny – något som allt fler föräldrar i Stockholm och i hela Sverige väljer att göra.

Familjeliv är på många sätt fantastiskt. Det är en förmån att få tillbringa tid med sina barn och se deras utveckling.  Det är dock lätt att viljan att jämnt och ständigt vara med sitt barn tar överhanden – på bekostnad av ditt eget sociala liv som förälder. Man gör sig själv en otjänst om man prioriterar bort kärleksliv och vänskapsrelationer, för att man som förälder inte lyckas skapa sig egentid.

Det finns flera sätt att skapa sig egentid. Ett av de viktigaste sätten är en jämställd och schysst uppdelning av de sysslor som hör föräldraskapet till – så att det inte bara är den ena föräldern som drar det tunga lasset. Ett annat sätt kan vara att ha släktingar, såsom mor och farföräldrar, som kan tänka sig att ställa upp som barnvakter. Det frigör tid för föräldrarna, men skapar också en unik möjlighet för barnet att knyta an till sina mor- och farföräldrar.

Men det är varken rimligt eller schysst att kräva att farfar, eller mormor, ska ställa upp som barnvakt varje vecka. Det är inte heller alltid så att man har släktingar eller vänner i närheten, som kan ställa upp som barnvakt. I synnerhet i storstadsregioner som Stockholm, där många flyttat in till Stockholm från andra städer för att arbeta, men där övriga släktingar bor kvar på födelseorten.

Istället väljer allt fler att ta hjälp av professionella barnvaktsföretag – med utbildade nannys som har särskild kompetens att ta hand om barn. Barnvakter som inte bara sitter av tiden – utan som är utbildade för att göra tiden med barnen så innehållsrik, lärorik och rolig som möjligt. Men som även är utbildade i livsnödvändiga kunskaper – såsom hjärt-och lungräddning.

Det som många föräldrar tycker är viktigt när de ska anlita en barnvakt är att det är en barnvakt man känner tillit till, och som passar sitt barns behov och familjens önskemål. Det är något som större barnpassningsföretag är duktiga på att tillmötesgå.

I Stockholm är myNanny en av de större aktörerna när det gäller barnpassning. Ett bolag som särskilt profilerat sig genom att lägga stor vikt i urvalet av barnvakter – deras nannys är noggrant utvalda genom djupintervjuer och omfattande bakgrundskontroller. De tar stor hänsyn till familjernas önskemål – och försöker möta deras önskemål när de ska hitta rätt barnvakt till familjen. Ett matchningsarbete som tar mycket tid – men som givetvis är avgörande för att familjen i slutändan ska bli nöjd med sin barnvakt. Störst är myNanny barnvakt i Stockholm men finns i hela Sverige.

Text & bild: my-nanny.se

 

Föregående artikelSkottsbergska gården håller i sommarteater trots allt
Nästa artikelPopuläraste dagen att ge bort en blomma