Alice Åkerblom och Thomas Deutgen. Denna platsen kommer att fyllas av liv och musik i sommar igen.

Entreprenören Alice Åkerblom håller på att sätta Svängsta på kartan.

Alice har tillsammans med Thomas Deutgen och Sven Melander påbörjat en resa för att etablera Svängsta som ett nytt kultur- och nöjescenter. Med 2 år av buskis och konserten med Smokie förra sommaren i bagaget kan det kännas som en lycka att det nu snurrar på i biljettförsäljningen av årets evenemang.

Vad är det som driver er?
-Det är tanken att denna fastighet ska få leva upp med rörelse och massor av besökande och såklart visas från den vackra sidan med ån nedanför och kanske lite för att man har talat om för mig att det inte går att driva några event i Svängsta, säger Alice med glimten i ögat. Detta har vi troligen slagit hål på nu så det blir spännande med kommande sommar. – Våra grannar går man ur huse och bor man så här ska man kunna bjuda hem ett par tusen människor då och då, skrattar Alice.

– Vi uppskattar det stöd som byborna ger oss och vi har även ett mycket fint samarbete med Karlshamn United som ställer upp med stor hjälp vid parkering, service mm.
Temat denna sommaren är skånskt gille och som grädde på moset i konstellationer som inte skådats så ofta. Eller vad sägs om duett med Sven Melander och Olle Jönsson, berättar Thomas.

Thomas Deutgen och Alice Åkerblom.

Den 9 juli flyttar vi Skåne till Svängsta och bjuder på äkta skånskt gille, med härlig musik och spännande artister. Ovanliga tolkningar, överraskande vändningar och inte minst massor av humor, under ledning av Sven Melander. Räkna med gott sväng och ett riktigt drag med några av våra mest folkkära artister. Danne Stråhed & Dynamo står för musiken.

Hasse Andersson som sjungit om Änglahunden och Guld och gröna skogar gästar.

Olle Jönsson, levande legendar efter 52 år i Nordens största dansband Lasse Stefanz.

Sanna Persson Halapi som spelat i Hipp Hipp och mängder av teateruppsättningar tolkar Siw Malmkvist. Olof Ramel från musikalen Kal P Dal tolkar Edvard Persson.

Cornelius Löfmarck som skrivit Kal P Dal-musikalen tolkar Peps.

Den 30 juli Välkomnar vi er till en unik och musikaliskt spännande – tillika väldigt rolig – afton. Vackert naturskönt belägen intill Mörrumsån “hemma hos Sven” bjuds du på härlig sommarunderhållning när sommaren är som bäst. De tre gästartisterna kommer direkt från att tillsammans ha spelat i operetten En nunna för mycket i Ystad.

Rickard Söderberg, en av landets främsta operatenorsångare, tillika debattör, opinionsbildare och folkkär, gästar evenemanget och bjuder på både sång och skratt. Han har också med sig en pianist.

Marianne Mörck, veteran på landets musikal- och skådespelarscener. Gör just nu succé i SVTs Bonusfamiljen och är rolig som få. Sven Melander, folkkär legendar med mängder av pjäser, revyer och farser i sitt cv. Ständigt aktuell i såväl skådespelarfacket som samhällsdebatten.

Tillsammans bjuder de på en musikalisk- och humorsprakande afton som inte bör missas. Spelas endast vid ett tillfälle.

Stor final för sommaren 2019 blir det den 10 augusti!
Sveriges rockkungar till Svängsta, Wilmer X i sommarkvällen! Då kommer alltså Wilmer X till Svängsta och återupprepar succén från ifjol med 2000 personer som njöt av Smokie.

Missa inte höjdarkonserten i sagolikt vacker miljö “hemma hos Sven” Enda spelningen i Blekinge och närområdet!

Fakta hämtad från BM designcenter: Alice Åkerblom uppväxt på ett lantbruk i Sölvesborg som präglades av kreativitet, konstnärlighet och hantverkstraditioner. Vävstolen med sina traditionella mönster vävda med omsorg samsades med den moderna konsten på väggarna. Man kan säga att Alice filosofi vad gäller färg, form och kvalitet grundades under barn- och ungdomsåren hemma på gården. I dag driver hon BM Designcenter efter många år i branschen där hon samarbetat med några av de stora namnen som tex. Jens Juul Eilersen.

Alice har arrangerat event sedan 1992. 2016 började samarbetet med Thomas Deutgen som nu håller på att bli riktigt etablerat inför tredje året.

Privat lever Alice i den renoverade gamla disponentvillan tillsammans med två katter och underhållaren Sven Melander, som fortfarande tror att det är han som är disponenten…

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelKrog no2 – pärlan vid Ivösjöns strand
Nästa artikelMMK bjöd på kammarmusik i S.t Nikolai Kyrka