Marcus i full färd med att servera gäster.

På Korsholmen i Bromölla, precis nere vid vattnet, ligger det familjärt ombonade Krog no2 och bara väntar på att få ta hand om dig som gäst!

Badplatsen har lockat gäster i alla tider och det startades en kiosk här på 40-talet som sedan utökades till restaurang omkring 1960. Då erbjöds det läckra kolastänger och nyheten pannbiff i bröd (nutidens hamburgare). Dagens ägare Marcus och Lina firar nu treårsjubileum här och säger de kan inte känna sig nöjdare med det mottagandet de fått från ortsbefolkningen. Det är de som fortsätter komma höst och vinterhalvåret då turisterna är borta.

Restaurangens uteservering.

Krogen ligger nära villaområdet och är ett välbesökt lunchställe, det uppskattas och märks att maten lagats med omtanke och kryddats med kärlek. Nu berättar Marcus att de känner det är dags att förnya sin a´la Carte med nykomponerad meny och utöka med satsning på grillaftnar. Han har en rejält stor träkolsgrill och stor stekhäll för paella.

Lina är den stora idégivaren till menyerna och Marcus skryter med att hon är en superduktig kock. Och Maria som står i kassan är en klippa. Snart ska de utöka personalstyrkan med ytterligare kock för att kunna ge sina gäster ännu bättre service. Lokalen inrymmer även plats för konferensverksamhet och är en populär plats att boka för bröllop och dop. På fredagar kan man slappna av med afterwork och ibland fixas musikunderhållning i tält ute på gräsmattan.

Marcus och Lina.

Cykelvägar, Humleslingan och gröna bokträd leder även turisterna fram till denna restaurang precis nere vid badplatsen. Marcus har inlett ett samarbete med ortens hurtiga året-runt-badare som skriver upp badtemperaturen på en griffeltavla vid restaurangen varje morgon. Badplatsen här är även handikappanpassad med en ramp ut i vattnet. Från stranden har man utsikt över småbåtshamnens inlopp och en lekplats för de yngsta ligger intill. Det är magiska solnedgångar över vattnet och när de stänger för kvällen stannar de ofta upp och beundrar utsikten. Marcus som i grunden är snickare ska ta sig an att fräscha upp uteplatsen nu inför sommarsäsongen med. Så den som besöker Krog no 2 i sommar ska få en riktigt behaglig upplevelse.

Text: Ann-Margreth Färmnell
Foto: INFO-Bladet

Föregående artikelMonica Yasmin Lindqvist – myl-art i Sölvesborg
Nästa artikelSkånska kanoner till Svängsta