Karlshamn
SILAB är företaget med mångårig erfarenhet av licenssvets och VVS, främst inom industri, och nu satsar de på att utöka verksamheten både med fler företagskunder och privatkunder.

SILAB drevs tidigare som en del av Elofssons VVS, men i november 2015 delades företaget. Michael Lundberg och Mikael Tinglöf, VD för företaget och en känd företagsledare från Sölvesborg, driver tillsammans Elofssons VVS AB vidare under det nya namnet Sölvesborgs Industri- & Licenssvets AB. Företaget fortkortar sitt namn till SILAB, och har i dagsläget 13 stycken anställda.

Delningen av bolagen har inte påverkat arbetet nämnvärt, utan det rullar på som vanligt.
– Vi sköter allt underhåll på rörsidan åt AAK i Karlshamn, berättar Michael Lundberg. Och just nu gör arbeten på F17 i Kallinge och har tidigare gjort arbeten åt Feralco i Sölvesborg, men även mindre arbeten till exempel till Väggabadet och privatpersoner.

SILAB utför allt arbete som rör svetsning av rör. De har alla licenser som krävs för att svetsa rostfritt, syrefast och svart material, och de tar sig an både stora och små jobb.
– Vår största kompetens ligger på industrisidan, säger Michael. Mina anställda är mycket duktiga när det kommer till rörsvets, och de lyckas utföra kvalitetsjobb i trånga och tillsynes omöjliga utrymmen.

Till privatpersoner kan de erbjuda allt inom VVS, från installationer till service, nybyggnationer, ombyggnationer, pannor och värmepumpar. De har auktoriserade VVS-installatörer under ”Säkert Vattens” branschregler, vilket utgör en ökad säkerhet för kunden.

– Vårt mål är att växa, och inrikta oss mer på privatpersoner, avslöjar Michael. Att utöka VVS-sidan mer, och att hitta fler ben att stå på. Vi ser det som möjligt att arbeta med produktionsenheter i hela Blekinge och en bit in i Skåne, och vi vet att vi kan erbjuda bra service och kvalitativa arbeten inom licenssvets och VVS-service.

SILAB tar sig an den stora och lilla kunden med samma professionalism och kompetens, och deras anställda har bred och mångårig kompetens i branschen. Det är en klar trygghet för alla kunder!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelSBKF – en av Sveriges mest spännande arbetsgivare
Nästa artikelHärlig kundkväll och bilvisning hos Stig Ericsson Bil