Sölvesborg
Vid årsskiftet tog Bo Hansson plats som förbundschef för Sölvesborg Bromölla Kommunalförbund och drygt fem månader senare utses förbundet till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare.

Sölvesborg Bromölla Kommunalförbund, även känt som SBKF, har många järn i elden. Främst tillhandahåller de gymnasie- och vuxen-utbildningar till ungdomar och vuxna i Bromölla och Sölves-borg, och även USI, Utbildning i Svenska för Invandrare.

Vidare står deras Städservice för städningen av de båda kommunernas lokaler i Sölvesborg och Bromölla. Deras Måltidsservice ansvarar för mat åt skolor, förskolor, boenden, omsorger och hemtjänst. IT-avdelningen servar kommunerna med IT och telefoni.
– Vår ledstjärna är hög kvalitet till ett bra pris, berättar förbundschef Bo Hansson. Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och stärka vår roll, så att vi kan bidra till utveckling hos våra partners. Vi vill vara det självklara valet av leverantör för våra tjänster.

Själv har Bo haft en lång karriär som officer inom försvaret, innan han bytte bana och blev kanslichef för Primärvården Skåne, och sen gick vidare till Region Service. Han har en gedigen erfarenhet av ledningsarbete och förvaltningsarbete, och passar utmärkt som förbundschef för SBKF.

– Mitt mål är att våra anställda ska ställa sig frågan ”vad gör jag för skillnad?”, säger Bo. Varför är just de viktiga, vad gör just de för skillnad. De ska värdesätta sitt arbete, inse att de är viktiga som medarbetare och kollegor. Det skapar en bättre gemenskap på arbetsplatsen och en högre kvalitet på arbetet.

Själv drivs han av nyfikenhet, av en önskan att se bortom horisonten, något som också ger honom förmågan att se på verksamheten i sin helhet.
– Se alltid framåt, fortsätter Bo. Det som har hänt, har hänt. Applicera det på framtiden och använd erfarenheterna till utveckling.

Förra månaden blev SBKF utsedda till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor av Karriärföretagen. Karriärföretagen har sedan 2011 delat ut utmärkelsen att vara en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor årligen. Utmärkelsen tillfaller organisationer som fokuserar på medarbetarnas utveckling, ökat engagemang och en förbättrad arbetsplats.

Motiveringen för SBKF lyder:
Sölvesborg Bromölla Kommunal-förbund arbetar framgångsrikt med att erbjuda bästa möjliga service till invånare i kommunerna samtidigt som man visar att förbundet är en attraktiv arbetsgivare. För medarbetare inom förbundet erbjuds stora möjligheter till utveckling inom både den egna verksamheten och hela organisationen. Man har också lyckats skapa en arbetsplats där det är tydligt att man gör skillnad och Sölvesborg Bromölla Kommunalförbund utses därmed till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

– Det är ett stort antal av våra medarbetare som svarat på enkätfrågorna och jag är väldigt glad över deras engagemang i detta, ler Bo. Förhoppningen är att det gör vår arbetsplats mer attraktiv när vi ser till att rekrytera inom olika yrkes-områden, som lärare, kockar och IT-ansvariga.

Är man mer nyfiken på vad SBKF gör och står för kan man surfa in på deras hemsida www.sbkf.se.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelMörrums Hembygdsförening vårstädar
Nästa artikelSILAB är VVS- och licenssvetsföretaget för både företag och privatpersoner