Mörrum
INFO-Bladet träffade Tony Welander och Oscar Wickström, som tagit över Roy Petterssons klädmarknad i Mörrum. Numera har butiken namnet Fähallen och erbjuder arbetskläder, profilkläder och skyddsskor samt jakt och fritidsprodukter.

Hur gick detta till, undrar då vi? Jo Oscar jobbade ihop med Tonys sambo och de träffades på en personalfest. De började prata och kom snabbt underfund med att de hade ett gemensamt intresse i jakt och hade båda jagat sedan de var barn.

De hade båda också, var och en på sitt håll, haft funderingar på att starta en webbshop inom jakt. Efter den kvällen gjorde de slag i saken och träffades redan måndagen därpå för att prata vidare om sina drömmar. Samma eftermiddag registrerade de även bolaget.

Detta var för fem år sedan och för ett år sedan hade vuxit så mycket att det var tvunget att utöka lokalerna. De letade länge efter lokaler och när nuvarande lokal blev ledig slog de till. I juli i år är det ett år sedan de tog över butiken.

De har ändrat en del i butiken, öppnat upp och gjort det lite mer överskådligt med lite modernare inredning. De har behållit sortimentet med arbetskläder, profilkläder och tryck samt utökat med jaktartiklar. Både för företag och privat personer. Du hittar även båda sortimenten på nätet både gamla och nya kunder har hittat dit och upplever kombinationen som positiv.

Butiken har gamla anor, den har varit där i 40 år. Personlig service i butiken samt kundbesök är saker som uppskattas av kunderna. Även föreningar vänder sig till Fähallen för att få hjälp med kollektioner. Tony bor i Tingsryd och Oscar är från Asarum, men bor numera i Fähallen utanför Svängsta. Därav namnet på butikens namn.

Framtidsplanerna utveckla verksamheten, förhoppningsvis komma ut mer till företagen, skapa kontakter och vara lyhörda för vad kunderna önskar. Jaktavdelningen kräver att man har mycket kunskaper och erfarenheter som man kan dela med sig av. Eftersom att både Oscar och Tony jagat sedan barnsben, känner de sig trygga i denna roll. Tidigare arbetade Tony med att köra skogsmaskin men vidareutbildade sig till virkesinköpare efter stormen Gudrun och Oscar har en bakgrund inom psykiatrin och har bland annat arbetat med dömda brottslingar.

Oscar och Tony hälsar såväl företag och som privatpersoner välkomna att komma till Fähallen för att prova ut, köpa direkt och/eller beställa både profilkläder och arbetskläder.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelPilgrimsvandring
Nästa artikelSimma lugnt hos Evas Vattenkul