Onsdagen 3 juni hade arbets-laget i Karlshamn-Trensums pastorat friskvårdsdag. Ca 40 personer gav sig iväg på en pilgrimsvandring tillsammans från Carl Gustafs kyrka till Hällaryds kyrka. En fantastisk dag med sol, natur, gemenskap och tystnad!

vandra-cmykUnder vandringens gång stannade vi för vila och rast med jämna mellanrum. Vi fick lyssna till och reflektera över sju nyckelord för pilgrimen. Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delandet.

Att pilgrimsvandra har människor gjort i över tusen år och det förekommer i flera religioner. Det finns olika anledningar till att göra detta men den samlande punkten i det hela är tid för eftertanke, stillhet, att möta sig själv och Gud genom en yttre och inre vandring. Det är friskvård för både kropp och själ. Det är en möjlighet till avbrott från bruset vi har omkring oss, att få uppleva enkelheten och det fantasiska i naturen, verkligen höra och känna den.

matskyrka-cmykOavsett om vi är troende eller inte är pilgrimsvandring något för alla, vi får chansen att möta oss själva och vår egen andlighet. Intresset för dessa vandringar ökar, kanske för behovet att stanna upp och hitta sin egen rytm i livet. Pilgrimsvandringar görs ofta under tystnad, i grupp går man på ett led, en ledare går först som håller ett lagom långsamt tempo. Det kan kännas som en utmaning att gå långsamt och under tystnad men möjliggör en annan typ av gemenskap utan de sociala spel vi brukar vara i. Du får vara för dig själv men ändå inte ensam.

Vill du veta mer om pilgrimsvandring gå in på Lund stift hemsida eller www.pilgrimsvagen.se

Föregående artikelMoveus ljud, bild och färghall AB i Mörrum
Nästa artikelProfilkläder och fritidsprodukter hos Fähallen