Deltagare

Sölvesborg/Ljungaviken
Premiärupplagan av Himalaya*-putten, med inledande jippogolf på 9-hålsbanan, spelades 27 oktober på Sölvesborgs Gk. Tävlingen blev en puttfest, där många ”bergsbestigande” deltagare visade oanade färdigheter på denna specialgjorda ”kullrika” puttningsbana.
Tävlingsformen på Himalayabanan var Irish greensome** 18 hål med kanonstart.

Dennis Ekstrand

Deltagarna lottades i tvåmanslag, totalt 10 lag. En duo som redan efter några hål gav sig till känna var, Olle Ohlsson och Owe Malmberg, som behärskade de kraftiga onduleringarna med suverän säkerhet. Bra ”gick” det också för Sture Johansson och Roger Arvidsson, som var speciellt lyckade med längdkänslan mellan toppar och dalar. När dimman lättat mellan kullarna stod Åke Östergren och Tommy Wilhelmsson ensamma på täppan efter tre ”spikar” på de sista nio hålen och de belönades med golfbollar.

Jippogolfen, på nio-hålsbanan, blev en prima kraftmätning. De jippobetonade inslagen det tävlades i var; utslag från tee sittande på en stol, spel med tennisbollar, underhandskast istället för slag, putta med driver, utslag stående på en ölback och utslag från en peg av gedigen höjd på ca en meter.

Jan Persson

Kay Persson som tidigare år deltagit i jippogolfen glimrade till med spikrakt utslag från den höga ölbacken som lade grunden till ett fint par. Utslag från en jättepeg blev jippogolfens svåraste gren där rutinerade Lars Olsson stod och slog bäst med denna pegghöjd. Sitta på en stol visade sig också vara en klurig sits.
Lättaste hålet för dagen blev hål 7. Nu med 4 flaggor utplacerade med möjlighet att putta i det närmaste hålet. Jan Persson och Olle Ohlsson spelade i samma boll och utnyttjade förmånen och satte birdieputtarna. En tredje birdie gjordes av Philip Andreasson som med bra jämnhet och hög klass i alla momenten tog hem totalsegern. Philip Andreasson belönades med en guldtia och en guldfemma från varje deltagare. Guldtior blev det för Olle Ohlsson på 2:a plats och guldfemmor för Roger Arvidsson 3:e plats. Lagtävlingen vann Lars Olsson, Lars Nilsson, Åke Östergren och Sture Johansson, de belönades med kaffepaket i olika nyanser.
* Him betyder snö och alaya plats.
**Båda spelarna i laget slår ut varsin boll och slår därefter ett slag på partnerns boll. Laget väljer sedan en boll att spela vidare …
Text: Ingvar Jagestad
Foto: Ingvar Jagestad,
Olle Ohlsson & Sture Johansson

Föregående artikelPaintballföreningen Fear no pain(t) har haft Prova på dag
Nästa artikelHöstlovskul med Karlshamns miniracing klubb