Både barn och vuxna var intresserade av att testa.

Under höstlovet hade Karlshamns paintballförening, Fear No Pain(t), ”prova på”-dag vilket var mycket populärt.

Under söndagen den fjärde november fanns det möjlighet för allmänheten att komma och testa på paintball i Karlshamn. Enligt föreningen själva kom det runt 100 personer för att testa på spelet. Det var en bra blandning av både barn och vuxna som ville prova på att både spela och bara skjuta prick. Det spelades många, korta spel för att så många som möjligt skulle ha möjlighet att få spela.

”Fear No Pain(t)” är en ideell förening med runt 55 medlemmar. Marken de spelar på hyrs av kommunen medan de har byggt själva banan själva. På frågan hur de, som kan och vet, skulle beskriva paintball svarar de att det är lite som Laserdome, bara så mycket bättre. En stor fördel med denna adrenalinsport är, enligt flera av spelarna, att de får vara utomhus under tiden. Det är även stor variation mellan alla spel eftersom det bara är fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt. Till exempel klassiska spel som ”Capture the flag” fungerar alldeles utmärkt.

Men till frågan som många ställer sig angående just paintball, gör det ont att bli träffad? Detta var självklart ingen fråga som kunde lämnas obesvarad så INFO-Bladets Emma Selan fick ställa sig på banan och testa på att bli skjuten på. Hennes svar blev att det gjorde lite ont, men att det troligtvis var för att bollen träffade mitt på smalbenet. Emellertid var det på relativt långt håll, så står man väldigt nära kan det nog göra ganska ont ändå. Dock ska man ju försöka att inte bli träffad i paintball, det är ju det som är hela poängen.

Sammanfattningsvis var det en väldigt uppskattad aktivitet där många fick känna på paintball för första gången.

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelCarspect bilbesiktning – nu etablerad i Sölvesborg
Nästa artikelEn resa i musik och ord med Evert Taube