Inspirerande föreläsning i ord och musik av familjen Giselson från Olofström, spelades upp på Tiansgården söndagen den 28 oktober.

Som alla vet är Evert Taube en legend. I år skulle han ha fyllt 128 år. (1890-1976). Erika Giselson berättar att hon vill komplettera våra kunskaper om Evert Taube.

– Vi har varit intresserade av Evert sen ungdomens år, 2009 reste vi runt i Everts fotspår i Argentina, säger Erica Giselsson. Därefter varvades det med intressanta berättelser och visor om Evert fantastiska liv i Argentina.

Runt 1910 på våren i april, gick han ombord på hjulångaren Princess of Wales som ställde kosan från Dover via Bahia do Brazil till Buenos Aires i Argentina. Det skulle nu dröja nästan fem år innan han återvände till Sverige, så mycket älskade han landet Argentina.

Musiken levererades av maken Åke och sonen Martin Giselson. Ett 40-tal Evert Taube fantaster lämnade Tiansgården med lite mer kunskaper om Evert Taube. Som alla vet så är det nu sonen Sven Bertil Taube som håller igång många av Evert visor.

Text: & Bild: Peter Lennartsson

Föregående artikelPaintball under höstlovet lockade såväl stora som små
Nästa artikelHöst- och julmarknad i Halahult