Karlshamn
Sölvesborgs Data öppnar ny butik på Ronnebygatan 10 i Karlshamn.  De lägger hård tyngdpunkt på service men även försäljning av IT-produkter och förbrukning.

Det kommer också vara möjligt för kunder att träffa en datatekniker som kommer att vara i butiken på eftermiddagarna, till att börja med. Då kan kunderna få konsultation som kan avhjälpa små problem snabbt. Behövs några reparationer eller uppgraderingar tar de hand om det också.
Butiken vänder sig mot privatpersoner, men små och medelstora företag.

– Det finns ett behov av service som vi nu bemöter säger Ingela Brandt, en av delägarna och kundansvarig på Sölvesborgs Data. Vi har i dag kunder som efterfrågar att kunna få sina datorer servade. Detta kommer vi ta hand om i vår verkstad eller på plats hos kund. Vi kommer också att erbjuda våra kunder att kunna köpa datorer, skrivare, förbrukningsmateriel som toners m.m. Då vi blev erbjudna en bra lokal så ville vi inte missa detta tillfälle att etablera oss i Karlshamn.

Med många års erfarenhet kan man tryggt lämna över sina datorer eller få hjälp med nätverk samt lagring av data. Vill kunden ha en återkommande kontroll och kanske slippa en katastrof då något slutar fungera så kan man ha ett serviceavtal med olika innehåll. Det blir då enklare samt att man slipper bli utsatt för att inte ha någon att kontakta då dator eller nätverk inte funkar.

Ingela och Bengt startade företaget 1992 och det är inte många datorföretag som finns kvar sen den tiden. I dag har man en butik i Sölvesborg och tekniker på plats samt tekniker som kör till kunderna.
Man säljer kompletta servermiljöer, skrivare, kopiatorer, bärbara och stationära datorer med tillbehör.  De bygger också datorer anpassade efter kundens behov. Oftast handlar det om speldatorer. En annan stor bit är kompletta system med kassa, bokning och bokföring i samma. Det har aldrig varit så enkelt att sköta företagets ekonomi, kundrelationer, sin butik eller salong som nu med dessa kompletta system.

– Vi har även ett system som veterinärer runt om i hela Sverige använder, cirka 250 kunder. Detta program heter Dolittle och är väldigt uppskattat. Välkomna in och träffa oss, hälsar Ingela.

INFO-Bladet önskar så klart Ingela och Bengt med personal lycka till med sin satsning.

Text: Patrik Lundin
Bild: Monica Berg

Föregående artikelBakluckeloppis
Nästa artikelJuhlins Optik har utökat och byggt om