Bromölla
Förstaklassig service och de bästa produkterna på marknaden får man när man handlar hos Juhlins Optik.

Pär Juhlin och hans tre anställda välkomnar kunderna in i sin ombyggda butik, med ny, fräsch inredning och större plats för den tekniska mätutrustningen. Även på den sidan är det nytt, Juhlins Optik har investerat i en Topcon TRK-2P. Med den mäter man synfel, ögontryck, hornhinnans tjocklek och kupighet.
– I och med att vi mäter tjockleken på hornhinnan får man ett mer rättvist värde när man mäter ögontrycket, berättar Pär. Man mäter ögontryck för att till exempel diagnostisera glaukom. Vi tar också ögonbottenbilder och mäter synfält. Ögonbottenbilderna granskas alltid av en ögonläkare.

Topcon TRK-2P är inte det enda nya tillskottet, Juhlins Optik har investerat i en Essilor visioffice. Det är en kamera som används för att mäta hur de progressiva glasen ska monteras i bågen. Med hjälp av detta kan Juhlins Optik skräddarsy marknadens bästa progressiva glas efter varje kunds individuella behov.
– Vi har haft Essilor visioffice i två månader och de kunder som har bytt till nya progressiva glas känner en stor skillnad, säger Pär. Man får betydligt bättre progressiva glas för bara cirka 1000kr mer per glas.

Tillsammans med den nya slipmaskinen i verkstaden kan man hos Juhlins Optik köpa glasögon av hög kvalitet och snabb service, i och med att glasen slipas ner direkt i butiken och glasögonen inte behöver skickas iväg.
– Vi satsar också mycket på bågar och åker på minst en mässa om året, antingen till Paris eller Milano, säger Pär. Vi köper in de bästa bågarna till våra kunder, just nu är danskarna bäst i världen med märken som Lindberg och Ørgreen. Ett nytt tillskott är märket Nine Eyewear vars bågar aldrig väger mer än 9 gram, oavsett form, färg eller material.

Ögonen förtjänar de bästa glasen och bågarna på marknaden så titta in till Juhlins Optik!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNy butik med service i Karlshamn
Nästa artikelStöd för en klasskamrat