Karlshamn
Under de senaste åren har loppisen åter kommit tillbaka på tapeten.  Med ett miljötänk och som ett sätt att spara lite pengar har denna sortens återvinning blivit populär igen. Även så nu i lite mindre skala.

Lördagen den 25 april anordnar Svenska kyrkan ett bakluckeloppis till förmån för Barncancerfonden. Frivilliga säljare har anmält intresse att få komma och ställa sin bil på gården framför församlingshemmet i Karlshamn. Sen är det bara att öppna sin bagagelucka och erbjuda bra priser på medtagna saker.

– Möjligheten att hyra ett bord finns också, om man inte vill sälja från bilen, säger Annika Wall, arrangör och barnledare.
Hon har tillsammans med prästen Rebecka och diakonen Sven-Erik arrangerat, sammanställt och förberett alltsammans.

– Som det ser ut idag så är intresserat varierande, säger hon. Nu har vi cirka 7-8 bilar anmälda och 4-5 bord.  Känner man att man är intresserad och vill sälja är man välkommen att kontakt oss ända fram till försäljningsdagen.

Alla bilar kommer självklart att få ta med sin egen vinst hem och förhoppningarna är stora på försäljningen i och med att loppisen sammanfaller med en långlördag i Karlshamn. Ett utmärkt tillfälle för barnfamiljer att köpa skor, kläder och leksaker för en billig peng. Kanske för den läslystna att fynda några bra böcker. Eller för den som har ett sug i magen att köpa sig en korv.

– Vi kommer stå och grilla korv utanför församlingshemmet, berättar Annika. Försäljningen av korv med bröd och kaffe och kaka kommer oavkortat skänkas till barncancerfonden. Korven har vi fått skänkt till oss av Coop Forum i Karlshamn.

Förhoppning är nu att både uppfarten och även gräsmattan ska fyllas med bord och bilar. Om någon känner att man har någon pryl att sälja är det bara att kontakt arrangörerna ända fram till loppisdagen.

Text:  Johanna Andersson Lindbom

Föregående artikelYtterligare en optiker hos Asarum Optik
Nästa artikelNy butik med service i Karlshamn