Karlshamn
Äntligen är det dags för den populära Ringamåladagen. Som vanligt är det första söndagen i september, klockan 10:00-16:00. Alla är varmt välkomna att uppleva Ringamåla som aldrig förr!

Ringamåladagen är ett arrangemang där Ringamåla-borna öppnar sina dörrar för att visa sina föreningar och företag. Man kan till exempel besöka den gamla skolan, som nu har blivit ett omtyckt byahus. Där har alla föreningar möjlighet att hålla evenemang och arrangemang av olika slag. Byahuset är ett projekt som precis har startat men som under tre år ska bli en samlingslokal för både föreningar och privatpersoner.

Bild2_cmykKyrkan i Ringamåla slår upp sina dörrar och visar upp sina inventarier och roliga aktiviteter för barnen, som till exempel kan leta efter kyrkmössen. På flertalet ställen i byn finns det möjlighet att handla allt från våfflor till stenugnsbakat bröd, samt besöka loppis och hantverkare. Även Ringamålas vackra natur har mycket att visa upp när man strosar genom byn.

I år arrangeras Naturens dag samtidigt som Ringamåladagen. Det sker nere vid idrottsplatsen, i sammarbete med Karlshamns kommun. Det är ett mycket uppskattat evenemang som anordnades första gången 2012 och som nu återkommer.

Bild3_cmykPå en cirka två kilometer lång, barnvagnsvänlig slinga, finns flertalet arrangörer inom temat natur. Ett urplock av utställarna är: Södra skogsägarna, Sydved, Vida, Fähallen AB, Natursnokarna, Svenska jägarförbundet, Kronolaxfisket, Grön resurs, Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen, Gösta Gustafssons skogsmaskiner, John Deere forestry, Lantmännen maskin, Maskinbolaget Mörrum m.fl.

En gemensam sak för alla utställare är en hållbar natur. Ta med hela familjen och upptäck allt naturen har att ge!

Text & Bild: Ringamåladagen

Föregående artikelTa hand om kroppen med riktig thaimassage
Nästa artikelHälsoringen bjuder på Hälsofest!