Bromölla
Den 19:e september drar Hälsoringens Hälsofest igång. Mellan klockan 10:00-15:00 har alla som vill möjlighet att besöka Hälsoringen och ta del av föreläsningar, träffa företag och föreningar, och samtala om just hälsa.

Arbetet med Hälsofesten började redan i februari, när Hälsoringens verksamhetschef Hidda Jusupovic spann vidare på idéer kring öppet hus med sina kollegor.
– 14 företag och tre föreningar kommer vara med på Hälsofesten, berättar Hidda. Vårt mål är att lyfta fram vikten av friskvård, inte bara sjukvård.

Bild2-cmykVarje deltagare presenterar sitt företag eller verksamhet ur ett hälsoperspektiv. Man vill hjälpa besökarna att få upp ögonen för vad man själv kan göra för att må bra. Till exempel kommer Ivetofta Sparbank finnas på plats och prata om vardagsekonomi, någonting som kanske kan oroa och leda till bland annat stress och sömnsvårigheter.

På Hälsoringens hemsida kan man läsa allt om Hälsofestens agenda, samt vilka som är med och visar upp sig, allt från Folktandvården och Apoteket Cura, till Bromölla Spinning och ICA Maxi.
– Vi på Hälsoringen kommer också att visa oss ur ett hälsoperspektiv, säger Hidda. Bland annat kommer vi att testa lungorna på rökare, prickmottagning för födelsemärken, drop in för resevaccin. Barnhälsovården erbjuder drop in för vägning/mätning och du får chansen att träffa vår nya barnläkare, Christer Nilsson. Barnmorskorna erbjuder cellprovtagning till de som önskar.

Hälsofesten har någonting för alla åldrar. Ivetofta Sparbank sponsrar med omtyckta trollkarlen Douglas, det finns tillfälle att titta på brandbil och ambulans, föreläsningar om kost, motion och mindfullness, och mycket mer.
– Vi som är med vill visa att olika företag kan samarbeta kring hälsa, och att hälsa är mycket mer än bara motion och kost, säger Hidda. Vår stora förhoppning är att Hälsofesten ska kunna bli något återkommande.

Besök Hälsoringens glada Hälsofest och låt dig inspireras av friskvård, kost och motion. Besökare i alla åldrar är varmt välkomna!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelNu är det dags för Ringamåladagen igen!
Nästa artikelSammy Widell är Lions nya president