körledaren och körpedagogen Justin Hazelgrove. Foto: Pressbild

Karlshamn
Karlshamns Kammarkör under ledning av Justin Hazelgrove ger som traditionen bjuder en konsert på Sveriges Nationaldag den 6 juni. Årets konsert äger rum i Asarums kyrka kl. 18.00.

Programmet innehåller såväl tradition som förnyelse. Igenkänningsfaktorn är hög, med sånger som hör såväl våren som sommaren till.

Karlshamns Kammarkör bildades 1999 av körledaren, komponisten och organisten Björn Stoltz och har sedan starten givit mer än 170 konserter, såväl i Sverige som i flera europeiska länder, där man också deltagit i körfestivaler och tävlingar. Två CD-skivor har givits ut, den ena med julmusik och den andra med nordisk körlyrik. Under senare år har kören uppmärksammats för sina instuderingar av nutida svensk vokalmusik. Kören erhöll 2016 års kulturpris av Lions Club i Karlshamn.

Björn Stoltz avled 2016 och har efterträtts av körledaren och körpedagogen Justin Hazelgrove med doktorsgrad inom kördirigering från The University of North Carolina at Greensboro med sång och sångpedagogik som biämne. Ytterligare studier vid Eric Ericson International Choral Centre i Stockholm och vid Musikhögskolan i Malmö. Han arbetar nu som körpedagog i Karlskrona-Aspö pastorat.

Tid: Nationaldagen kl. 18.00
Plats: Asarums kyrka
Entré inkl. CD-skiva: 100:-. Studerande fri entré.
Biljetter: Lundins Bokhandel, Coop Forum och Ica Laxen i Mörrum samt vid kyrkan från kl. 17.00.

Ingemar Bergstrand
Karlshamns Kammarkör
Mobil. 076 58 90 675

Föregående artikelSkånska Rundtouren trivs på Sölvesborgs Gk
Nästa artikelUnga diplomboxare med sting