Fr.v. 3:an Hugo Bergström, 2:an Peter Larsson och segraren Tommy Berger.

Sölvesborg
Skånska Rundtourens säsongspremiär/deltävling har spelats på Sölvesborgs Gk. Majoriteten av deltagarna visade redan upp en god vårform. Sölvesborgs deltagare gick på med stor optimism och nådde fina resultat, toppat av en 1:a och 3:e plats genom strålande insatser av hemmaspelarna Tommy Berger och Hugo Bergström.

Sölvesborgsbanan bjöd på fina förutsättningar med en kondition och en fräschör i topp redan så här tidigt på säsongen. Vädergudarna var också på deltagarnas sida, bra temperatur för årstiden och vinden var nästan som bortblåst. Tävlingen spelades som slaggolf i en klass. Närmast flagg ”sköts” det om på 11:e hålet. För dagen 120 meter och lite mer utmanande än vanligt med en snedförflyttad tee; längs högersidan en ravin med en stor damm och till vänster en knepigt placerad kulle. En utmaning som Sven-Bertil Andersson, Sölvesborgs Gk, klarade bäst. I övrigt belönades, som alltid, alla som gjorde birdie på något hål med ett 5-kronors mynt av övriga deltagare.

Hemmaspelaren Sven-Bertil Andersson öppnade bäst av alla första nio hålen och fortsatte med sitt stabila spel, men en kvartett inspirerade spelare kom ikapp och gick förbi. Det var Peter Larsson, Tomelilla Gk, Tommy Berger, Sölvesborgs Gk, Gunnar Nilsson, Skyrups Gk (med 25 etapper på touren i bagaget) och Mjällby AIF-supporten Hugo Bergström, Sölvesborgs Gk. Peter Larsson och Tommy Berger startade de sista nio hålen med attackerande golf medan de andra två satsade lite mer på säkerhet.

Tommy Berger fullföljde hela vägen och tog hem sin första etappseger. Peter Larsson kom tätt efter med en andraplats. Trea blev Hugo Bergström och Gunnar Nilsson god fyra. Ytterligare Sölvesborgsgolfare på Top-10 listan blev Sven-Bertil Andersson femma, Ingvar Jagestad sexa och Åke Östergren åtta.

Nästa gästspel i regionen för Skånska Rundtouren blir på Boa Gk den 18 augusti

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBesök på trivsamma trygghetsboendet Pynten
Nästa artikelNationaldagskonsert!