Några av Gymmix medlemmar och instruktörer. Från vänster: Agneta Svensson, Emma Jonsson, Malin Lindblom, Christine Berlin och Tiina Pettersson

Karlshamn
Gymmix är en ideell förening med 450 medlemmar i åldrarna 2 till 90, som tillhör svenska gymnastikförbundet. De vill vara en förening för alla där alla kan vara med oavsett ålder.
Det är stor variation av olika pass inom bland annat dans, tunga styrkepass, yoga och klassisk medelgympa och många medlemmar har varit med länge. När det inte är pandemi körs det 30 pass i veckan för vuxna. Det finns även flera olika pass för barn och ungdom. Totalt är de runt 20 instruktörer där hälften är med i styrelsen. Ledarna vill även lyfta fram alla personer som är fixare i Gymmix.
De ser bland annat till att tekniken fungerar och hjälper medlemmar med sitt medlemskap. Under pandemin hyr Gymmix Karlshamn österslättskolans gympasal för att kunna köra livepass på sin Facebooksida och Instagram på onsdagar klockan 18 och det kommer de köra till april ut. Ibland kör de extrapass också för att efterfrågan är stor bland deras medlemmar så att det märks att intresset är stort.
En del pass sparas ner på Facebook så att medlemmarna kan träna vid ett annat tillfälle. Som instruktör har de fått tänka om så att de digitala passen ska passa fler så att så många som möjligt kan deltaga. Det ska vara basic och roligt. Ledarna har även kört pass hemifrån när det saknats lokal men de tycker själva att det känns bättre när det går att göra från en gympasal. Även om verksamheten inte kan se likadan ut just nu såsom den brukar tycker ledarna att det är roligt att se hur bra man tillsammans kan göra det till det bästa ändå där man får tänka nytt och utvecklas i sitt eget.
På grund av pandemin körde de pass utomhus våren 2020 så att så många som möjligt kunde vara med men när hösten kom fick de flytta in och ändra bokningssystemet för att hålla antalet medlemmar nere. De tycker att de är tråkigt att inte kunna erbjuda träning för alla under denna period.
Det har speciellt varit lite svårt för deras äldre medlemmar där inte alla förstår sig på det digitala. Seniorledarna har ibland ringt runt till de äldre för att även få med dem på passen. Emma Jonsson började som motionär redan som 14-åring för att hon såg att Gymmix hade många olika pass Efter att ha varit aktiv medlem i 10 år blev hon tillfrågad om hon ville vara ledare. Det tackade hon ja till eftersom hon gillar att sprida träningsglädjen inom dansen. Emma och andra ledare är överens om att de tycker att det är roligt att vara en del utav Gymmix.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelFöreningen där man kan knyta band till sin hund och andra medlemmar
Nästa artikelSjönära sommarboende i Bromölla