Linnéa Turesson med mudin Vera, Stephanie Smith med shetland sheepdogen Iza och Moa Nilsson med papillonen Gizmo.

Asarum
Karlshamns hundungdom är en förening som bildades 1990 och har sedan 1992 varit vid gamla flygfältet i Asarum. Föreningen har mest aktiviteter under våren och hösten. Trots namnet är alla välkomna att bli medlemmar oavsett ålder.
Stephanie Smith har varit medlem i föreningen i 8 år. Det började med valpkurs och sedan har hon hängt kvar, blivit involverad och träffat många träningskompisar. De har en bra gemenskap och har blivit som en familj berättar Stephanie Smith. Linnéa Turesson har varit med i 10 år och har gått både valpkurs, allmän lydnad och agility och fastnade för att träna hund.
Moa Nilsson berättar att hennes mormor är en stor förebild som höll på med IPO där hundarna biter i armarna. Hon fick sin första hund av sin mormor som 10-åring och har varit medlem i 10 år. Moa började med allmän lydnad, sedan agility och eftersom det var roligt, de hade en bra stämning och trevliga människor i föreningen fastnade hon också. För att få lov att träna hos Karlshamns hundungdom behöver man vara medlem och för att få träna på agilityplanen behöver man ha gått en agilitykurs.
Karlshamns hundungdom har kurser inom agility, lydnad, rallylydnad och aktiveringskurser exempelvis nosework. I vår har de några kurser såsom valpkurs, allmän lydnadskurs, ung med hund samt olika agilitykurser med förberedande agility, hinderinlärning och handling. Det kommer att vara max 6 deltagare per kurs om inte restriktionerna förändras. Men de tycker att det är viktigt att försöka hålla verksamheten igång.
Som medlem får man extra förmåner och de har ungdomsaktiviteter riktade till ungdomar, tävlingar och olika föreläsningar.
Stephanie, Linnéa och Moa är alla överens om att det var en barndomsdröm att kunna skaffa hund för att man får en fin gemenskap och aktivering tillsammans med sin hund. I föreningen kan man knyta band till varandra och de har en bra stämning mellan sina medlemmar och vill vara inbjudande så att man känner sig välkommen. Ungdomarna ska våga komma ut och blir triggade.
De tycker att det är en bra förening och att det hade varit kul om fler hittat dit. Det är en förening för alla oavsett ålder där man kan göra allt tillsammans.
För mer information kan man besöka deras hemsida
karlshamnhu.se.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelMålerikonsult Jesper Thelander -Vad gör en Målerikonsult?
Nästa artikelMotion, omtanke och gemenskap