Sedan 1978 har det anordnats midsommarfest på Ringamåla IP och arrangörer var från början Ringamåla IK, Ringamåla Hembygdsförening, Ringamåla Bygdegårdsförening och Studieförbundet Vuxenskolan men på senare år har fler föreningar i Ringamåla bjudits in till att arrangera festen.

De första åren så bestod utbudet av lotterier, tipsrundor mm och några år så spelades det en fotbollsmatch mellan Oldboys, som bestod av de som en gång startade Ringamåla IK:s fotbollslag, och Ringa-målas damlag samtidigt så satt besökarna runt planen med sina fikakorgar.

Efterhand så har arrangemanget utökats med underhållning i någon form och flera av dåtidens kända artister har besökt Ringamålas midsommar-fest som t.ex. bondkomikern Jössegöing, Gunnar Bernstrup, Göingeflickorn och Gunde Johansson från Värmland, Detta året sattes också publikrekord med 1000 besökare. Men även lokala kändisar har stått för underhållningen som Nöjes-kompaniet, Jens U Nilsson, Bert Idoff och Rene Saulesco.

De senaste åren har Jens tillsammans med olika musiker blivit lite av ett husband och har på ett uppskattat sätt stått för både underhållning och lett dansen kring midsommarstången.

Redan från starten valde man att lägga midsommarfesten på Midsommardagen vilket har visat sig vara ett smart drag för det har alltid kommit många besökare, oftast har det legat på runt 400 personer och det har inte bara varit besökare från Ringamåla eller Karlshamn utan också från våra grannkommuner.

Midsommarfesten Ringamåla har varit en tradition för många ända sedan den startades 1978 och den har hållit i sig ända tills förra året då vi var tvungna att ställa in festen på grund av att vildsvinen hade förstört planen och det gick inte att vara där eftersom den var så ojämn att skaderisken var för stor.

Nu håller kommunen på att jämna till gräsmattan så i år tar vi ett nytt tag och bjuder in till midsommarfest på Midsommardagen den 20 juni kl 13:30 och hoppas på att alla gamla men även nya besökare kommer till Ringamåla denna dag.

Föregående artikelGummagården i Norje har utökat sitt sortiment
Nästa artikelSatsade på att starta Laxrökeri utanför Näsum